Lidl Sverige

Lidl prisas för Årets Hållbarhetsinitiativ 2019

Dela

På Dagligvarugalan 2019 som arrangerades av Tidningen Fri Köpenskap under torsdagskvällen, vann Lidl Sverige kategorin Årets Hållbarhetsinitiativ 2019. Dagligvarugalan firar svenska företag, butiker och de människor som driver dagligvarubranschen framåt.

Vinnare - Årets Hållbarhetsinitiativ
Vinnare - Årets Hållbarhetsinitiativ

Priset bekräftar Lidls position som branschledande inom hållbarhet. Utnämningen under gårdagens gala är resultatet av ett outtröttligt hållbarhetsarbete som genomsyrar hela verksamheten.

– Vi är otroligt stolta över att branschen uppmärksammar och belönar vårt hållbarhetsarbete. Tack vare att hållbarhet är ett centralt fundament i vår affärsmodell lyckas vi bland annat med att minska vår klimatpåverkan, detta trots att vi växer snabbare än branschen överlag, säger Johan Augustsson, Sverigechef Lidl.

Motivering vinnare Årets Hållbarhetsinitiativ
“Genom att jobba smart och effektivt visar vår vinnare att hållbara val är vägen framåt - oavsett storleken på plånboken. De senaste åren har många små och stora kliv tagits med målsättningen att göra klimatsmart konsumtion enklare. Med sitt nyskapande arbete banar de väg för hållbara transporter, minskat matsvinn och framtidens klimatneutrala handelsmiljöer”.

Några av de insatser Lidl drivit under 2018 och 2019:

  • Antagit målet att halvera matsvinn i butiker och lager till 2025
  • Ökning av det ekologiska sortimentet med 75%
  • Har antagit Fossilfritt Sveriges transportutmaning med målet fossilfria transporter till 2025
  • Antagit målet att minska plastanvändningen med 20% till 2025
  • Utfasning av engångsplastartiklar till 2019
  • Matdonationer och julklappsinsamling i 40% av butikerna som bidragit med drygt 1 100 000 måltider och tusentals julklappar till behövande
  • Påbörjat bygget av Sveriges första klimatneutrala matbutik på Gotland (NollCO2 tillsammans med SGBC)
  • Minskat utsläppen totalt trots en kraftig expansion av butiksnät och ökad omsättning
  • Klimatkompensation av den svenska verksamhetens klimatpåverkan sedan 2017
  • Effektiv logistik med 50 % lägre koldioxidutsläpp från våra godstransporter de senaste två åren

Galan föranleds av flera månaders juryarbete där finalister utses i 20 kategorier. Jurygrupperna består av namnkunniga personer med anknytning till dagligvaruhandeln.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vinnare - Årets Hållbarhetsinitiativ
Vinnare - Årets Hållbarhetsinitiativ
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 195 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4200 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum