Järfälla Kommun

Lidl satsar på Barkarbystaden för nytt huvudkontor

Dela

Lidl satsar på Järfälla och flyttar sitt huvudkontor och 200 anställda till nya lokaler i Barkarbystaden. Det är den första stora kontorsetableringen i Barkarbystaden som fortsätter att växa.

Barkarbystaden är Järfällas största utvecklingsområde och ska byggas som ett långsiktigt hållbart bostads- och arbetsområde med varierad bebyggelse av stadskaraktär, där närheten till ny kollektivtrafik tas tillvara. Med Lidl Sveriges etablering i Barkarbystaden tas ett stort kliv mot att utveckla platsen till en riktig blandstad med många arbetsplatser och samtidigt ett nytt kontorsläge i nordvästra Stockholm. Med färdigställandet av den nya tunnelbanan, Mälarbanan och Förbifart Stockholm, skapas här ett av Stockholmsregionens intressantaste lägen.

– Det är glädjande att Lidl Sverige väljer att etablera sitt huvudkontor i Barkarbystaden. Det innebär att Järfälla, som en av Sveriges mest expansiva kommuner för bostadsbyggande, även får fler arbetsplatser, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Givande dialog

Järfälla kommun och Lidl Sverige har under hösten fört en dialog som har resulterat i ett ramavtal för att reglera principerna för utveckling av bolagets nya huvudkontor och tillhörande konceptbutik i Barkarbystaden.

Lidl Sverige har en stark miljöprofil inför planeringen av sitt nya huvudkontor. Kvarteret ska miljöcertifieras och såväl medarbetare som kunder ska kunna ladda sina elbilar inom området.

– Vårt sökande efter ett lämpligt område för ett nytt huvudkontor ledde oss till Barkarbystaden. Det är ett område med spännande möjligheter och infrastrukturprojekten som är på gång passar oss utmärkt. Vi ser fram emot att arbeta vidare med att vidareutveckla projektet till ett färdigt huvudkontor, säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Tanken är att Lidl Sverige ska flytta in till sina nya lokaler i slutet av år 2018.

Mer information

Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordf, claes.thunblad@jarfalla.se tel. 070-002 33 92

Mikael Åklint, exploateringschef, mikael.aklint@jarfalla.se tel. 08-580 283 63

Martin Jarstål, pressansvarig Lidl, martin.jarstal@lidl.se, 073-346 79 20

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Pulshöjande aktiviteter ger bättre betyg visar forskning i Järfälla29.11.2018 07:01Pressmeddelande

Kan ett kort och intensivt träningspass före lektion leda till bättre resultat? Ja, absolut! Eleverna i forskningsprojektet ”Rörelse för bättre hälsa och inlärning” har i genomsnitt höjt sina betyg i svenska och engelska och mår dessutom mycket bättre. Fler skolor i Järfälla är nu på väg att testa konceptet och Izabela Seger, lektor och idrottslärare på Björkebyskolan är inbjuden att föreläsa runt om i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum