Lidl Sverige

Lidl satsar på svenskt och ekologiskt

Dela

I takt med en ökad efterfrågan på svenska livsmedel satsar Lidl nu än mer på det svenska och ekologiska sortimentet. Idag kommer 73 procent av det egna färska köttet från Sverige och drygt 30 procent av Lidls totala försäljning kommer från svenska leverantörer. Som en del i satsningen samarbetar livsmedelskedjan med märkningar som Svenskt Sigill och Från Sverige.

Allt fler svenska konsumenter efterfrågar mat från Sverige och ekologiska produkter. För att möta efterfrågan arbetar Lidl kontinuerligt med att utveckla det svenska sortimentet och utöka andelen ekologiska varor. Idag kommer drygt 30 procent av Lidls försäljning från svenska leverantörer och över 180 produkter är märkta med Från Sverige, Kött från Sverige eller Svensk Fågel. 73 procent av det egna färska köttet kommer från Sverige och märks med Kött från Sverige. Lidls fasta sortiment innehåller 8 procent ekologiska varor och inom frukt och grönt utgör det ekologiska sortimentet 16 procent.

- Djurvälfärd är högt prioriterat inom Lidl. Vi främjar god djurhållning genom att premiera kött och fågel med svenskt ursprung samt genom inköp av ekologiska produkter. Som första dagligvarukedja i Sverige lanserade vi redan 2018 en charkserie med enbart KRAV-märkt råvara. Under det senaste verksamhetsåret ökade vi också vårt ekosortiment med över 50 procent. För att påverka i viktiga frågor som minskad antibiotikaanvändning vid djuruppfödning, samarbetar vi med branschkollegorna i Svensk Dagligvaruhandel, säger Annika Skogvik, tf hållbarhetschef på Lidl.

För att det ska vara enkelt att hitta svenskt kött i Lidls butiker används ursprungsmärkningen Kött från Sverige. Märket visar att köttet i produkten kommer från djur som är födda, uppfödda och slaktade i Sverige. På motsvarande sätt jobbar Lidl också med fågel, all färsk kyckling under egna varumärket Gyllda har svenskt ursprung och är märkt med Svensk Fågel.

Som en del i satsningen samarbetar Lidl bland annat med Svenskt Sigill och Svenskmärkning med Från Sverige.

Från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning som på kort tid fått stor kännedom och högt förtroende hos konsumenterna. Från Sverige-märket möter efterfrågan att det ska vara enkelt att välja svenska livsmedel. Ursprungsmärkningen omfattar hela kedjan från gården fram till tillverkning och förpackning. Med tydlig exponering av svenska varor i butik blir det lättare att göra medvetna val, Lidls satsning på svenska livsmedel kommer att uppskattas av konsumenterna, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB.

Produkter från Sverige

  • Enebacken - 100 procent svenskt kött
  • Svea Lantkött - 100 procent svenskt kött
  • Ängens – 100 procent svensk mejeri
  • Himlajord – 100 procent svensk frukt och grönt
  • Bara svenska färska ägg
  • Bara svensk potatis

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 195 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4200 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl minskar på plasten – satsar mot 100 procent återvunnen plastråvara26.6.2020 14:31:03 CESTPressmeddelande

Lidl fortsätter öka takten för att reducera plastanvändandet och minskar nu plasten i omkring 20 förpackningar. Utöver minskad andel plast är målet att alla plastförpackningar ska vara materialåtervinningsbara år 2022 och att 100 procent av alla förpackningar ska vara producerade i förnybar eller återvunnen plastråvara senast 2030. Dessutom ska den totala plastanvändningen minskas med 20 procent.

Lidl tar hållbart byggande till nästa nivå - Världens första NollCO2-butik har öppnat25.6.2020 10:54:00 CESTPressmeddelande

Idag, den 25 juni, öppnade Lidl dörrarna till sin senaste butik som också är den allra första på Gotland. Dessutom är den nya Lidl-butiken världens första handelsbyggnad som ska vara klimatneutral under hela sin livslängd, från planeringsbordet och materialtillverkning till en framtida demontering. Butiken är byggd i trä och har fått de tuffa miljöcertifieringarna NollCO2 enligt Sweden Green Building Council (SGBC) och BREEAM-SE Excellent.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum