Lidl Sverige

Lidl storsatsar på sina medarbetare - med förebyggande hälsovård

Dela

Som en av många insatser för att förverkliga ambitionen att bli branschens bästa arbetsgivare inleder Lidl ett samarbete med Qurant Företagshälsa. Genom det nya samarbetet fokuserar Lidl på, framförallt förebyggande, hälsovård för alla anställda: de får tillgång till privat sjukvårdsupplysning och garantitider till vårdgivare i hela landet.

Lidl är en av Sveriges snabbast växande livsmedelskedjor och har idag över 5400 medarbetare, från Trelleborg i söder till Boden i norr. Ambitionen är att vara branschens bästa arbetsgivare för alla medarbetare i samtliga delar av verksamheten. För att ytterligare stärka detta inleder Lidl ett samarbete med Qurant. Samarbetet innebär att Lidl kommer att erbjuda en ny utökad företagshälsovård för samtliga medarbetare.

Från och med idag har samtliga medarbetare möjlighet att ringa till en privat sjukvårdsupplysning för att få rådgivning av en sjuksköterska och alla erbjuds garantitider för att träffa en läkare eller psykolog för arbetsrelaterade ärenden. Den nya portalen innebär en enklare och digital översikt över medarbetarens egen sjukfrånvaro och ska även förenkla administrationen.

–Det är viktigt för oss att alla våra anställda mår bra och känner sig trygga. Genom förebyggande hälsoarbete jobbar vi tillsammans för en friskare och bättre arbetsplats. Med detta initiativ vill vi stärka bilden av Lidl som en attraktiv arbetsgivare för såväl våra befintliga som potentiella medarbetare, säger Helena Erlingsjö, HR-direktör på Lidl Sverige.

Qurant gör det möjligt för företag att arbeta med förebyggande hälsovård och är en fristående aktör med ett nätverk av privata vårdgivare och specialister i hela Sverige.

Två år i rad har Lidl Sverige tilldelats den prestigefyllda Top Employer-certifieringen av det oberoende institutet Top Employers Institute i totalt 25 länder inklusive Sverige. Vid bedömningen analyserar institutet företag inom olika områden som exempelvis arbetsmiljö, välbefinnande, mångfald och inkludering. Lidl Sverige arbetar intensivt med att både förvalta, utveckla och förbättra arbetsmiljön för medarbetare för att fortsätta leva upp till att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 203 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Välj Fairtrade-rosor från Lidl – för en rättvis rosens dag30.6.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under åren har Lidl Sverige engagerat sig i flera initiativ för att uppmana till en hållbar konsumtion. På lördag den 2 juli är det Rosens dag och Lidl Sverige gör det enklare för konsumenterna att göra ett hållbart val. Hos Lidl Sverige är alla rosor Fairtrade-certifierade och Lidl Sverige är även den livsmedelskedja som har flest antal Fairtrade-certifierade produkter i sortimentet - i hela branschen.

Lidl Sverige fortsätter pilotprojektet med Too Good To Go28.6.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Lidl Sverige fortsätter att växla upp sitt hållbarhetsarbete genom en rad insatser. Ett av målen är att halvera matsvinnet och spara resurser till 2025 - därför genomför Lidl Sverige sedan december 2021 ett pilotprojekt med Too Good To Go. Sedan initiativet lanserades har över 18 800 frukt- och grönsakskassar motsvarande 80 ton mat räddats. Nu utökas pilotprojektet och inkluderar även bröd- och fikakassar i 25 av Lidls butiker i Stockholmsområdet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum