Lidl Sverige

Lidl Sverige återkallar Spicy Bean Burger av märket My Best Veggie

Dela

Lidl Sverige återkallar produkten Spicy Bean Burger av varumärket My Best Veggie efter att det visat sig att produkten innehåller allergenen ägg, trots att produkten endast deklarerats med spår av ägg.

Då detta kan utgöra en risk för allergiker återkallas den berörda batchen. Produkten utgör ingen fara för personer som inte är allergiska mot ägg. Spicy Bean Burger har sålts i samtliga av Lidl Sveriges butiker och berörd batch tas bort omedelbart.

Återkallandet berör endast produkten:

Artikel: Spicy Bean Burger (Bönburgare med sojaprotein)
Förpackningsstorlek: 200g
Märke: My Best Veggie
Bäst-före-datum: 16-07-2019


Andra produkter av märket My Best Veggie är inte drabbade. Vi på Lidl Sverige beklagar och ser allvarligt på det inträffade. Konsumenter som köpt varan är välkomna att returnera den till inköpsplatsen, eller till närmaste Lidl-butik. Kunderna får självklart pengarna tillbaka, även utan uppvisande av kassakvitto.


Fakta Lidls kvalitetskontroller
Förutom att Lidl Sveriges leverantörer är certifierade med IFS (International Featured Standard), BRC (British Retail Consortium) eller FSSC 22000 (Foundation Food Safety System Certification), utför Lidl Sverige regelbundna oanmälda kontroller på plats hos leverantörer (genomförs av ackrediterade institut). Vi går längre än vad lagstiftningen kräver och testar i tillägg alla produkter i externa ackrediterade laboratorium för att säkerhetsställa att våra produkter uppfyller högsta kvalitet.


Kontakt
Marknads- och kommunikationsavdelningen

press@lidl.se
Tel: 08-5555 7195

Kontakter

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 192 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4200 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum