Lidl Sverige

Lidl Sverige hämtar hem direktör från Danmark

Dela

Lidl rekryterar Robert Stekovic som ny kommersiell direktör i Sverige. Rollen innebär att han också tar en plats företagets ledningsgrupp. Robert har gedigen erfarenhet från flera av Lidls marknader runtom i Europa och får en viktig roll i att utveckla Lidls sortiment och utbud i Sverige.

Robert Stekovic ny Kommersiell Direktör Lidl Sverige
Robert Stekovic ny Kommersiell Direktör Lidl Sverige

32-åriga Robert Stekovic har under sin karriär hunnit arbeta i fyra olika Lidl-länder innan han nu tillträder som ny kommersiell direktör för Lidl Sverige. Han kommer senast från Lidl Danmark där han haft motsvarande roll sedan 2019. Innan dess arbetade han på både Lidl Sveriges och Lidl Internationals inköpsavdelningar. Han började dock sin bana i Kroatien där han arbetade i drygt fem år. Robert efterträder Timo Hansio som lämnar Lidl efter 20 år i företaget.

– Robert kommer med gedigen Lidl-erfarenhet. Han blir en viktig del i det fortsatta arbetet att utveckla vårt erbjudande, inte minst det svenska och hållbara sortimentet. Jag är riktigt glad över att han är tillbaka, säger Johan Augustsson, Sverigechef på Lidl. 

Lidls svenska och ekologiska sortiment fortsätter att växa. Särskilt populärt är frukt- och gröntsortimentet där närmare 20 procent av utbudet är ekologiskt. Cirka 30 procent av sortimentet kommer från svenska leverantörer.

– När jag fick möjligheten att bli kommersiell direktör i Sverige kändes det rentav omöjligt att tacka nej. Jag är stolt över det jag tillsammans med briljanta kollegor åstadkom under min tid i Danmark men nu ser jag verkligen fram emot att ta mig an utmaningen att lyfta vårt sortiment i Sverige till nya höjder. Det här blir kul, säger Robert Stekovic, kommersiell direktör på Lidl Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Robert Stekovic ny Kommersiell Direktör Lidl Sverige
Robert Stekovic ny Kommersiell Direktör Lidl Sverige
Ladda ned bild
Johan Augustsson, Sverigechef Lidl Sverige
Johan Augustsson, Sverigechef Lidl Sverige
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 194 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4200 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl och Nordic Choice Hotels i branschöverskridande rekryteringssamarbete - ska säkra tillgången på livsmedel och jobb23.3.2020 07:30:00 CETPressmeddelande

Lidl Sverige startar ett unikt branschöverskridande samarbete med Nordic Choice Hotels och rekryterar medarbetare som blivit varslade på grund av krisen i besöksnäringen. Syftet är att tillfälligt stärka upp den befintliga personalstyrkan för att kunna säkerställa att butiker kan hållas öppna och att varuförsörjningen fungerar som den ska.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum