Lidl Sverige

Lidl Sverige har mer än fördubblat antalet Från Sverige-märkta produkter på två år

Dela

Under Från Sverige-veckorna i slutet av september fokuserar livsmedelsföretagen och handeln lite extra på produkter tillverkade hos svenska producenter. Lidl Sverige, som vill bidra till en långsiktig, hållbar utveckling av den svenska livsmedelsbranschen, har under de senaste åren ökat antalet Från Sverige-märkta varor i sortimentet med 105 procent.

Lidl Sverige har mer än fördubblat antalet Från Sverige-märkta produkter på två år.
Lidl Sverige har mer än fördubblat antalet Från Sverige-märkta produkter på två år.

I slutet av september genomför Svenskmärkning, som står bakom de tre ursprungsmärkena Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige, tillsammans med livsmedelsbranschen, två veckor med extra fokus på produkter och varor som är odlade, födda och uppfödda och även förädlade, förpackade och kontrollerade i Sverige. Lidl Sverige har under de senaste åren satsat på att bredda sortimentet av just svenska livsmedel, något som företagets kunder efterfrågar.

– Vi ser en stor efterfrågan på svensk mat och har därför satsat ordentligt på att utöka vårt sortiment under de senaste åren. För att göra det lättare för konsumenten att hitta rätt i butikerna tycker vi om att lyfta våra Från Sverige-märkta varor. Det är en frivillig ursprungsmärkning som gör det enklare för kunderna att hitta svenska råvaror och produkter i våra butiker. Bättre lokalsinne helt enkelt, säger Louise Edgren, inköpschef på Lidl Sverige.

Under verksamhetsåret 2021/22 var 30 procent av Lidls produkter i det fasta sortimentet från leverantörer baserade i Sverige och drygt 33 procent av försäljningen kom från svenska leverantörer. Drygt 23 procent av kedjans livsmedelsleverantörer är svenska och 328 produkter är märkta med Från Sverige vilket innebär att råvaran är från Sverige, och att varan är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Antalet Från Sverige-märkta produkter är en ökning med 105 procent sedan 2019/2020.

– Det är väldigt glädjande att Lidl Sverige renodlar sitt sortiment och ökar andelen svenska produkter. Tack vare riktade insatser såsom denna kan alla vi aktörer inom livsmedelsindustrin stötta lokala aktörer och samtidigt erbjuda alla de mervärden som det innebär att handla svenskproducerat, och det är Lidl Sverige ett utmärkt exempel på, säger Ulrika Ekström, VD på Svenskmärkning.

Hos Lidl är de egna varumärkena Ängens inom mejeri, Svea Lantkött för färskt kött, Enebacken inom chark, Gyllda för kyckling, samt Himlajord för färsk frukt och grönt råvaror med enbart svenskt ursprung.

På onsdag den 28 september kl 08:00-09:00 anordnar branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel ett webbinarium på ämnet ”Varför stiger livsmedelspriserna?” dit media är inbjudna att delta. Anmälan kan göras via press@lidl.se eller cecilia.anneling@svdh.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lidl Sverige har mer än fördubblat antalet Från Sverige-märkta produkter på två år.
Lidl Sverige har mer än fördubblat antalet Från Sverige-märkta produkter på två år.
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 205 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl Sverige lanserar osten “Ysta”28.10.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Idag lanserar Lidl Sverige en helt ny hårdost som endast kommer att säljas i Lidl-butiker runtom i landet. Osten “Ysta” är en tolv månader lagrad ost med en djup och kraftig smak med syrliga inslag och gräddiga toner. Namnet Ysta är en hyllning till svensk ostproduktion och röstades mellan 280 olika förslag fram av Lidl Sveriges medarbetare. Osten Ysta produceras naturligtvis i Sverige och är gjord på svensk mjölk.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum