Lidl Sverige

Lidl Sverige rekryterar hållbarhetsstrateg

Dela

Lidl satsar vidare på hållbarhet och rekryterar hållbarhetsstrateg Annika Skogvik. Tillsammans med Lidl Sveriges hållbarhetsteam kommer hon arbeta för att stärka Lidls position som den ledande aktören inom hållbarhet i dagligvaruhandeln.

Annika Skogvik, hållbarhetsstrateg
Annika Skogvik, hållbarhetsstrateg

Annika Skogvik kommer närmast från en position som hållbarhetsstrateg vid Stockholms läns sjukvårdsområde, en del av Stockholms läns landsting. Där drev hon frågor om hållbara patientmåltider, förnybara drivmedel till tjänstebilar, textilier och läkemedel samt kravspecifikationer vid upphandlingar. Hon har även erfarenhet av miljöarbete inom bank- och försäkringsbranschen.

- Dagligvaruhandeln är en naturlig del av min vardag som medveten konsument men ny för mig professionellt. Att få jobba med Lidl, en utmanare och en föregångare inom hållbarhet som vill förändra branschen känns väldigt kul, säger Annika Skogvik.

Lidl har höga ambitioner för sitt hållbarhetsarbete i Sverige och är den enda livsmedelskedjan i landet som klimatkompenserar för hela den svenska verksamheten. Annika kommer driva och utveckla hållbarhetsarbetet för Lidl Sverige tillsammans med hållbarhetschef Miriam Thunborg och hållbarhetskoordinator inköp, Anna Andersson.

- Inom kort släpper vi vår hållbarhetsredovisning som bland annat visar att vi har minskat våra koldioxidutsläpp med 17 procent jämfört med förra året. Hållbarhet är en självklarhet för Lidl och vi arbetar hårt och konsekvent för att minska vår miljöpåverkan. Annika är ett välkommet tillskott som kommer kunna bidra rejält med sin erfarenhet och sitt kunnande, säger Lidls Sverigechef Johan Augustsson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Annika Skogvik, hållbarhetsstrateg
Annika Skogvik, hållbarhetsstrateg
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 184 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 öppnar vi ett tredje centrallager i Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum