Lidl Sverige

Lidl Sverige tilldelas Järfällas hållbarhetspris 2022

Dela
Järfälla kommun har utsett Lidl Sverige till vinnare av kommunens hållbarhetspris 2022. Det prestigefyllda priset tilldelas livsmedelskedjan som uppmuntran för att fortsätta arbetet med ständig utveckling inom miljö hållbarhet och ansvarstagande.
– Det här är ett erkännande för vårt långsiktiga arbete för en hållbar framtid, säger Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.
– Det här är ett erkännande för vårt långsiktiga arbete för en hållbar framtid, säger Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Varje år delar Järfälla kommun ut pris för att uppmärksamma positiva insatser inom miljö och social hållbarhet. Årets förstaplats inom kategorin miljö går till Lidl Sverige för deras arbete inom hållbarhetsfrågor och strävan efter att agera som branschledande exempel inom livsmedelsindustrin.

– Det här är ett erkännande för vårt långsiktiga arbete för en hållbar framtid. Lidl har sedan 2003 varit en utmanare att räkna med inom den svenska livsmedelsbranschen. Vi jobbar aktivt för att kunna erbjuda alla kunder möjligheten att handla mer sunt och hållbart. I april 2021 slog vi äntligen upp dörrarna till vårt nya huvudkontor i Barkarby. Vi är väldigt stolta över det och hoppas inspirera fler företag att sätta hållbarhetsarbetet högt upp på agendan, säger Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Bidragen som nomineras bedöms utifrån kriterierna: framåtsyftande och utvecklingsbart, nytänkande, spridningseffekter som inspirerar andra, samt engagemang och intresse.

Juryns motivering:
Lidl Sverige prisas för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete. Huvudkontoret i Barkarby är miljöcertifierat och hållbarhetstänket genomsyrar hela kontoret där de bland annat har möbler av återvunnen plast, solceller och sedumtak.

Lidl deltar i kommunens projekt CERO Big 7 som syftar till att minska koldioxidutsläpp från arbetspendling. Medarbetarna uppmuntras till att resa mer hållbart och får utbildning inom energieffektivisering. De ställer tuffa krav på sina råvaror och hållbarhetsarbetet är en integrerad del i deras affärsmodell. Lidl:s engagemang för hållbarhetsarbete är ett gott exempel som kan inspirera andra företag.

Om priset
Järfälla kommun hållbarhetspris delas årligen ut till en person, grupp, förening eller företag som gjort en insats inom miljö och social hållbarhet inom kommunens geografiska område. Priset delas upp i två kategorier: pris för insatser inom miljöområdet och pris för insatser inom social hållbarhet.

Förutom äran får pristagaren även ett prisbelopp på en kvarts prisbasbelopp (12 075 kr år 2022) för att uppmuntra fortsatt hållbarhetsarbete.

Nyckelord

Kontakter

Vid övriga frågor (kundtjänst)

http://www.lidl.se

Tel:020-190 80 70

Bilder

– Det här är ett erkännande för vårt långsiktiga arbete för en hållbar framtid, säger Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.
– Det här är ett erkännande för vårt långsiktiga arbete för en hållbar framtid, säger Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 205 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl agerar för att dämpa inflationen – sänker och fryser priset på över hundra varor22.3.2023 16:45:00 CET | Pressmeddelande

Det senaste året har priserna på livsmedel rusat i höjden. Inflationstakten för livsmedel var enligt SCB 22 procent i februari, något som direkt slår mot de svenska hushållen. För att stötta svenska hushåll i dessa tuffa tider, inför Lidl Sverige nu ett lägre fast pris på över hundra varor. Med start måndagen den 27 mars sänks och låses därför priset på ett stort antal varor, listan över produkter kommer att utökas under de närmaste veckorna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum