Lidl Sverige

Lidl Sverige utökar samarbetet med Sveriges Stadsmissioner

Dela

Samarbete har etablerats mellan ytterligare 13 av Lidls butiker och lokala Stadsmissionen i Skåne och Östergötland för att tillsammans fortsätta att bekämpa matfattigdomen och minska matsvinnet. Att minska matsvinnet är en prioriterad fråga för Lidl Sverige som arbetar för att minska matsvinnet i alla led i kedjan.

Sveriges Stadsmissioner och Lidl har sedan 2019 arbetat tillsammans då ett centralt samarbete inleddes med målet att även etablera samarbeten på lokal nivå.

-Det är fantastiskt att vi kan utöka vårt samarbete på lokal nivå. Det innebär att vi på Lidl har en möjlighet att arbeta lokalt, där både vi och våra kunder är, för att minska matsvinnet och matfattigdomen i Sverige, säger Caroline Kjerstadius, Hållbarhetschef på Lidl Sverige.

I dagsläget har 122 Lidl butiker ett samarbete för att skänka mat varav 27 av dessa samarbetar med Stadsmissionen. Andra samarbetspartners är Allwin, Ätbart och Matakuten. Även Lidls tre lager har ett upparbetat samarbete med Sveriges Stadsmissioner.

-Vi är väldigt glada över det utökade samarbetet med Lidl. Att Lidl betalar en avgift för att vi omhändertar butikernas matöverskott bidrar till en hållbar finansiering av Stadsmissionens matcentraler. Därigenom kan fler människor i matfattigdom få näringsriktig mat, säger Anne Lunde Dinesen, samordnare på Sveriges Stadsmissioner.

Målet är att alla butiker ska ha ett donationssamarbete på plats senast 2025 och bidra till det övergripande målet att halvera Lidl Sveriges matsvinn i butik och lager.

-Då vi inom Lidl Sverige har ett högt uppsatt mål om halverat matsvinn till 2025 (basår 2017) ser vi nu positivt på det utökade samarbetet med Stadsmissionen och på så vis kunna ta vara på ännu fler måltider, säger Caroline Kjerstadius.

Följande av Lidl Sveriges butiker samarbetar i dagsläget med Sveriges Stadsmissioner:

Eskilshemplan, Eskilstuna Råbergstorp, Nyköping, Helsingborg, Landskrona, Löddeköpinge, Helsingborg, Helsingborg Söder, Helsingborg Råå Center, Bromölla, Hässleholm, Kristianstad (C4 Shopping), Boländerna, Gottsunda, Gränby, Bäckby, Erikslund, Gryta, Öster Mälarstrand, Rynninge, Rosta, Kumla, Linköping, Kockaretorpet, Norrköping Ektorpet, Norrköping Lindövägen, Kalmar Polhemsgatan.

Även Lidl Sveriges tre lager, Rosersberg, Halmstad och Örebro samarbetar med lokala Stadsmissioner.

Kontakter

Om

Om Lidl:

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och har sedan dess utmanat marknaden. Idag har Lidl Sverige vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 203 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar över 5000 personer på Lidl Sverige. Huvudkontoret ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och Lidl har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro samt fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Om Sveriges Stadsmissioner:

Sveriges Stadsmissioner arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Sverige. Medlemmar är den lokala Stadsmissionen, i Eskilstuna, Göteborg, Kalmar, Linköping, Skåne, Stockholm, Umeå, Uppsala, Västerås och Örebro. Stadsmissionerna arbetar för ett mänskligare samhälle genom social omsorg, arbetsintegration och utbildning. Målet är att främja delaktighet oavsett ekonomi och bakgrund och att förebygga utanförskap.

 

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Välj Fairtrade-rosor från Lidl – för en rättvis rosens dag30.6.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under åren har Lidl Sverige engagerat sig i flera initiativ för att uppmana till en hållbar konsumtion. På lördag den 2 juli är det Rosens dag och Lidl Sverige gör det enklare för konsumenterna att göra ett hållbart val. Hos Lidl Sverige är alla rosor Fairtrade-certifierade och Lidl Sverige är även den livsmedelskedja som har flest antal Fairtrade-certifierade produkter i sortimentet - i hela branschen.

Lidl Sverige fortsätter pilotprojektet med Too Good To Go28.6.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Lidl Sverige fortsätter att växla upp sitt hållbarhetsarbete genom en rad insatser. Ett av målen är att halvera matsvinnet och spara resurser till 2025 - därför genomför Lidl Sverige sedan december 2021 ett pilotprojekt med Too Good To Go. Sedan initiativet lanserades har över 18 800 frukt- och grönsakskassar motsvarande 80 ton mat räddats. Nu utökas pilotprojektet och inkluderar även bröd- och fikakassar i 25 av Lidls butiker i Stockholmsområdet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum