Lidl Sverige

Lidl Sverige vidtar rikstäckande åtgärder för att stötta svenska bönder drabbade av torkan

Dela

- För att öka försäljningen av svenskt kött kommer vi att öka antalet kampanjer på svenskt kött i alla våra 172 butiker. Vi för även en nära dialog med våra leverantörer och slakterier för att kunna stötta dem på bästa sätt, säger Malin Laurén, Inköpsdirektör Lidl Sverige.

 - Den uppslutning som är kring svenskt kött stärker vårt långsiktiga samarbete och vi är stolta över våra samarbetspartners som tillsammans med oss satsar på kött från Sveriges lantbrukare. Vi ser med glädje att vår samarbetspartner Lidl nu väljer att göra ytterligare satsningar för svenskt kött, säger Paul Robertson, Inköpschef djur på KLS Ugglarps AB.

- HKScan uppskattar samarbetet med Lidl Sverige som bygger på att erbjuda konsumenter svenskt kött. Vi välkomnar Lidl Sveriges initiativ kopplat till att ytterligare fokusera på att sälja svenskt kött givet de utmaningar som är ett resultat av det varma och torra väder som råder, säger Per Fahrman, Affärschef HKScan.

Lidl Sverige kommer genomföra ytterligare åtgärder. I butikerna kommer man göra förändringar i kyldiskarna för att exponera det svenska utbudet, allt för att öka försäljningen av det svenska köttet.

Kontakter

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 184 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 öppnar vi ett tredje centrallager i Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum