Lidl Sverige

Lidl till Kista Galleria

Dela

Lidl Sveriges expansion med målet 200 butiker 2020 fortsätter och nu är ytterligare ett butiksläge klart, Kista Galleria. Butiken planeras bli 1 400 kvadratmeter stor med ett attraktivt och lättillgängligt läge i gallerian. Öppningen är planerad till mitten av 2019. Lidl blir den tredje och största matvarubutiken i Kista Galleria. Ica Supermarket och Coop finns där idag.

Lidl-butik interiör
Lidl-butik interiör

– Genom åren har vi tittat på och utvärderat många butikslägen i Kista, därför känns det extra skönt att vi har fått signera ett av Kistas och Kista Gallerias bästa lägen mot Jan Stenbecks Torg. Vi är övertygade om att de som bor och arbetar i Kista kommer att uppskatta vårt erbjudande om högsta kvalitet till bästa pris, säger Jonas Strömvall, Fastighetschef på Lidl. 

Kista Galleria är Stockholms största stadsdelscentrum med 18 miljoner besökare under öppettiderna. I takt med de nya bostadsprojekten förväntas antalet människor inom Kista Gallerias upptagningsområde att öka med 54 procent fram till 2030.

– Lidl är en viktig pusselbit i förnyelsen av gallerian. Vi genomför just nu en förändring av butiksmixen med starkare fokus på vardagsshopping och dagligvaror. Samtidigt gör vi även större modernisering och uppfräschning av gallerian som kommer att få en mer varierad och trivsammare interiör, säger Magnus Åkesson, affärsområdeschef på Citycon.

Butiken byggs utifrån Lidls senaste butikskoncept där ljusa luftiga lokaler och miljötänk står i fokus. Miljötänk är även något som även präglar sortimentet med en hög andel miljömärkta och etiskt märkta varor. Lidl ställer alltid hårda miljö- och kvalitetskrav på sina leverantörer. 42 procent av varorna i butikerna kommer direkt från svenska leverantörer. Lidl är också den enda livsmedelskedjan i Sverige som klimatkompenserar för hela den svenska verksamheten.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lidl-butik interiör
Lidl-butik interiör
Ladda ned bild
Lidl-butik interör
Lidl-butik interör
Ladda ned bild
Jonas Strömvall, Fastighetschef Lidl Sverige
Jonas Strömvall, Fastighetschef Lidl Sverige
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 184 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 öppnar vi ett tredje centrallager i Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum