Lidl Sverige

Lidl Tyresö finalist i Årets Frukt & Gröntavdelning

Dela

Lidl-butiken i Tyresö har utsetts till en av tre finalister i kategorin Årets Frukt & Gröntavdelning. Den slutliga vinnaren som utses på Dagligvarugalan den 20 september ska vara en butik som genom sitt arbete med varugruppen lyft butikens profil och lönsamhet och skapat mervärde för kunderna.

- Vi är jätteglada och stolta över att vara finalister i Frukt & Gröntkategorin, särskilt eftersom vi under lång tid satsat på färskhet och vidareutveckling av vårt Frukt & Gröntsortiment. Särskilt stolta är vi över Tyresö-butiken där vi utvecklar ett nytt koncept för ökad hållbarhet, minskat matsvinn, minskad energiförbrukning och förhöjd kundupplevelse, säger Malin Laurén Inköpsdirektör Lidl Sverige

Tyresöbutiken har försetts med nya Frukt & Gröntkylar för att förbättra hållbarheten på vissa känsliga artiklar. Kylarna drivs med naturligt köldmedium och uppfyller Lidls höga krav på energiförbrukning. Som ett resultat har matsvinnet i butik minskat kraftigt samt bidragit till ökad försäljning. Uppbyggnaden av frukt & grönt med två hyllplan och de nya kylarna lett till en fräschare och mer inspirerande kundupplevelse.

I Tyresö har medarbetarna fått en teoretisk och praktiskt specialistutbildning inom färskhet. En så kallad Färskhetsspecialist finns alltid på plats i butiken, en roll som innebär att arbetspasset vigs åt färskhetsarbetet i butiken. Bland annat genomförs en grundlig kontroll av färskhet och renlighet för Frukt & Grönt efter var 130:e kund.  

Lidl levererar färsk frukt och grönt till alla 172 butiker i hela Sverige – varje dag, året om. Det betyder att allt är så färskt som möjligt med en minskad energiåtgång. Lidl stödjer svenska odlare och köper svenskodlat  så länge säsongen och kvaliteten tillåter.

Motivering:
”Med hög prioritet på kategorin och först i kundvarvet testas nya lösningar för butiksinredning och kylar. Ett tydligt kommunikationskoncept lyfter med glimten i ögat fram svenska odlare på ett personligt sätt. Det imponerande kvalitetsarbetet och färska produkter sju dagar i veckan bidrar till kategorins position i framkant.”

Fri Köpenskap startade Dagligvarugalan för tio år sedan med målet att sätta strålkastarljuset på alla kreativa, nytänkande och framgångsrika insatser som genomförs i dagligvarubranschen. Juryn för Årets Frukt & Gröntavdelning består av Sara Berger SydGrönt, Magnus Nilsson Innovative Fresh, Ola Dolck SRC,  Egil Bråthe Marketing Clinic och Veronica Rönnlund Fri Köpenskap.

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Ladda ned bild
Malin Laurén, Inköpsdirektör Lidl Sverige
Malin Laurén, Inköpsdirektör Lidl Sverige
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 184 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 öppnar vi ett tredje centrallager i Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl storsatsar på hållbar textil16.7.2019 07:43:00 CESTPressmeddelande

Lidl Sverige fortsätter utveckla utbudet av mer hållbara produkter. Nu lanserar livsmedelskedjan ett pilotprojekt kring en ny textilkollektion med biologiskt nedbrytbar textiltryckfärg, certifierad enligt Cradle to CradlesTM guld- och silverstandard. Utöver den nya kollektionen byter Lidl även ut alla egna textilprodukter som innehåller viskos till den mer miljövänliga LENZING EcoVero Viskos, vilket minskar vattenåtgången i produktionen med hela 50 procent.

Byggstart för Sveriges första klimatneutrala butik3.7.2019 15:02:48 CESTPressmeddelande

Idag togs det första spadtaget i bygget av Lidls helt klimatneutrala butik på Gotland. Den nya butiken ska stå klar i juli 2020 och blir inte bara öns första Lidlbutik, utan även pilotprojekt för Sweden Green Building Councils (SGBC) nya certifiering NollCO2. Projektet utvecklas av Lidl tillsammans med SGBC och LINK Arkitektur. Med butiken på Gotland tar Lidl ytterligare ett steg i att minska klimatpåverkan från sina butiksbyggnader.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum