Lidl Sverige

Lidl utökar julmatssortimentet

Dela

Lidl bjuder på allt man behöver för det svenska julbordet. Förutom favoriter som köttbullar, prinskorv, lutfisk och hummer till nyår presenterar Lidl nyheter i det egna julsortimentet som Janssons frestelse, röd julost, ädelost på tub och en smaknyhet i form av Lingonglögg. Lidls egna Freeway julmust och Karlens glögg har båda vunnit bäst-i-test.

Karlens Glögg - Bäst i test!
Karlens Glögg - Bäst i test!

Svensk jul betyder traditionsenlig mat och hos Lidl finns allt till det svenska julbordet. Lidls fasta sortiment växer hela tiden med både kända och egna varumärken. Julartiklarna är i år ännu fler med bland annat godsaker och delikatesser av Lidls egna varumärken Favorina och Deluxe.

- Vi är väldigt stolta över att i år kunna erbjuda alla klassiska, svenska julbordsfavoriter men också många läckra utländska delikatesser – dessutom med priser som gör att pengarna räcker till både mat och julklappar, säger Timo Hansio, Tf Inköpsdirektör Lidl Sverige.

Att handla på Lidl är lite av ett äventyr med nyheter och kampanjer varje vecka. I julsortimentet finns smakupplevelser som bland annat pepparkakspunschrullar, saffransmuffins, italiensk skinka, amerikansk hummer, kokta och julkryddade revben och mycket mer.

Förutom traditionella färdigkokta julskinkor med och utan svål, rimmad okokt julskinka, finns också en ekologisk julskinka med KRAV-märkt råvara, liten färdiggriljerad julskinka och premiumjulskinka. Alla av det egna märket Svea Lantkött med märkningen ”Kött från Sverige”.

Lidls julmust bäst i test 2018
Lidls Freeway julmust testades mot tio andra julmuster och fick betyget ”Världsklass”, fem M av fem möjliga i Expressen Mitt Köks årliga julmusttest med motiveringen: Bra skum! Tydlig smak som är precis lagom söt. Känns som en julmust man druckit förut och verkligen gillar. Svårt att sätta ord på exakt vad som gör just denna must unik, men den spelar helt klart i en annan liga än majoriteten av konkurrenterna. Wow! Bäst i test.

Lidls glögg bäst i test 2018
Nya Kristine-Hamnsposten utsåg Lidls egna glögg, Karlens Glögg, till Bäst-i-test av nio testade alkoholfria glöggsorter med motiveringen: Frisk, kryddig och god! Perfekt!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Karlens Glögg - Bäst i test!
Karlens Glögg - Bäst i test!
Ladda ned bild
Pepparkakspunschrulle
Pepparkakspunschrulle
Ladda ned bild
Milbona Edamerkul
Milbona Edamerkul
Ladda ned bild
Amerikansk hummer
Amerikansk hummer
Ladda ned bild
Freeway julmust - bäst i test!
Freeway julmust - bäst i test!
Ladda ned bild
Karlens Lingonglögg
Karlens Lingonglögg
Ladda ned bild
Janssons Frestelse
Janssons Frestelse
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med över 178 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 öppnar vi ett tredje centrallager i Örebro. Lidl har tre fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Ta vara på maten hos Lidl – för planet och plånbok27.11.2018 13:06Pressmeddelande

Enligt Naturvårdsverket* slängs årligen i Sverige runt 1,3 miljoner ton fullt tjänlig mat. För att ta ytterligare ansvar och öka takten för minskat matsvinn presenterar Lidl Sverige konceptet Ta vara på och sätter samtidigt nya tuffa mål. 2025 ska matsvinnet i butiker och lager halveras och 100 procent av butikerna ska ha ingått donationssamarbeten. Som ett led i detta lanserar Lidl nu två testprojekt i butik för att minska matsvinnet på kort sikt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum