Lidl Sverige

Lidl utsedd till årets handlare i Europa

Dela

I mars genomfördes Europas största konsumentundersökning för butikskedjor där hela 1,2 miljoner europeiska konsumenter i nio länder deltog och röstade fram sina vinnare. Lidl fick flest röster totalt och vann priset ”Retailer of the Year Europe 2018-2019”.

I årets största konsumentomröstning för butikskedjor konkurrerade aktörer i Portugal, Italien, Österrike, Ryssland, Luxemburg, Belgien, Schweiz, Tyskland och Nederländerna om titeln ”Retailer of the Year” i sina respektive länder. Av totalt två miljoner röster fick Lidl 105 000 av rösterna och därmed tituleras "Retailer of the Year Europe 2018-2019" vilket innebär att alla Lidl-länder i Europa omfattas av utmärkelsen.

– Vi är stolta över att tillhöra en internationell koncern som leder utvecklingen på många områden, inte minst vad gäller kvalitet och hållbarhet. Den här utmärkelsen är särskilt viktig för oss eftersom det är kunderna som utser vinnarna, ett kvitto på det fantastiska arbete som dagligen genomförs runtom i Europa och ett bevis på att vi lever upp till vårt löfte om högsta kvalitet till bästa pris, säger Johan Augustsson, Lidls Sverigechef.

I genomsnitt deltar 400 butikskedjor från varje land. Det är konsumenterna som röstar och tillsammans utser varje lands vinnare. 2019 kommer tävlingen genomföras i Sverige för första gången.


Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 192 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4200 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum