Lidl Sverige

Lidls butiksöppningsvåg rullar vidare i Malmö, Solna, Strängnäs, Vårby, Helsingborg, Kungsbacka, Huskvarna och Kista.

Dela

Lidl expanderar i hög takt med målet att ha 200 butiker år 2020. Samtidigt som Lidl söker fler lägen över hela landet, öppnar nya butiker på löpande band. I februari öppnade butiken i Caroli i Malmö, den 21 mars i Solna Centrum och den 28:e mars i Vårby och Strängnäs. Under våren öppnar även butiker i Helsingborg, Kungsbacka, Huskvarna och Kista.

Strängnäs, Solberga
Strängnäs, Solberga

Lidls tre nyöppningar på två veckor i Solna, Vårby och Strängnäs har varit efterlängtade på sina respektive orter och attraherade långa köer av förväntansfulla kunder. Nu har Lidl 183 butiker och är på god väg att nå målet 200 butiker år 2020.

- Det är en en fantastisk känsla att se våra butiksprojekt bli verklighet och särskilt när vi ser att butikerna är så efterlängtade av lokalbefolkningen, oavsett var i landet vi öppnar, säger Thomas Brattlöw, Fastighetsdirektör Lidl Sverige.

Under våren öppnar fler nya butiker i Helsingborg Råå, Kungsbacka, Huskvarna och Kista. Alla nya butiker byggs enligt konceptet med ljusa och luftiga lokaler med högsta möjliga hållbarhetsfokus. Kunderna möts av en stor bake-off med nygräddat bröd och ett fräscht frukt- och grönt-torg.

Lidls sortiment präglas av hållbarhet med en hög andel miljömärkta och etiskt märkta varor. Lidl är idag en av de aktörer vars försäljning av ekologiska produkter ökar mest och under 2018 växte även det ekologiska sortimentet med 75 procent. Under 2019 är Lidl först i Sverige med att ställa om till 100 procent Fairtrade-märkta bananer i samtliga butiker.

Butiksöppningar våren 2019

Ort Öppningsdatum  Läge
Malmö, Caroli  14 februari Köpcentrum
Solna Centrum  21 mars Köpcentrum
Strängnäs, Solberga  28 mars  Handelscentrum 
Vårby, Huddinge 28 mars Handelscentrum
Helsingsborg, Råå 11 april Handelscentrum
Kungsbacka 23 maj Handelscentrum 
Huskvarna  23 maj Bostads- och affärshus
Kista Galleria juni Köpcentrum

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Strängnäs, Solberga
Strängnäs, Solberga
Ladda ned bild
Premiär Strängnäs Solberga 28 mars
Premiär Strängnäs Solberga 28 mars
Ladda ned bild
Premiär i Vårby, Huddinge 28 mars 2019
Premiär i Vårby, Huddinge 28 mars 2019
Ladda ned bild
Vårby, Huddinge
Vårby, Huddinge
Ladda ned bild
Premiär i Solna Centrum, 21 mars 2019
Premiär i Solna Centrum, 21 mars 2019
Ladda ned bild
Solna Centrum
Solna Centrum
Ladda ned bild
Thomas Brattlöw, Fastighetsdirektör Lidl Sverige
Thomas Brattlöw, Fastighetsdirektör Lidl Sverige
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 184 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 öppnar vi ett tredje centrallager i Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum