Lidl Sverige

Lidls drottningsylt är Bäst i test!

Dela

När Göteborgs-Posten testar drottningsylt hamnar Lidls Maribel Extra fin drottningsylt i topp. ”Så god med lagom sötma och en blandning av friska bärsmaker” kommenterar en av deltagarna i konsumentpanelen.

Med omdömen som ”En distinkt smak”, ”angenäm doft av blåbär” och ”en fin gryning konsistens med bärkänsla” placerade sig Lidls egna Maribel Extra fin drottningsylt i topp med fyra av fem fyrar.

Ännu en gång visar testet att Lidl Sverige erbjuder högsta kvalitet till bästa pris. Med ett pris på 19:90 kr är Maribel Extra fin drottningsylt dessutom den mest prisvärda sylten i testet. Det är inte första gången som Lidls sylt blivit bäst i test utan Maribel kammade även hem toppbetyg när konsumentpanelen testade lingonsylt.

- Vi är oerhört stolta att Maribel drottningsylt var så populär hos testpanelen. Ännu en gång placerar sig en av våra produkter i topp vilket visar att vi har högsta kvalitet till bästa pris, säger Robert Stekovic, Kommersiell Direktör på Lidl Sverige.

Den bärtäta sylten innehåller hallon från EU och icke-EU samt blåbär från EU. Maribel Extra fin drottningsylt kostar 19:90 kr för 400 g.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 203 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl vann budgivning på årets första färskpotatis – skänker 100 000 till UNHCR och 40 kg potatis till Sveriges Stadsmissioner17.5.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Årets första frilandsodlade färskpotatis är här. Enligt tradition anordnade Svensk Potatis en budgivning om den första skörden på Bjärehalvön i Skåne. Lidl tog hem vinsten med ett kilopris på 2 500 kronor. Nu donerar livsmedelskedjan 100 000 kronor till UNHCR och behövande i Ukraina. Färskpotatisen har skänkts till Sveriges Stadsmissioner.

En världsnyhet har tagit plats på hyllorna hos Lidl Sverige!16.5.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Många inom livsmedelssektorn arbetar för att öka andelen återvinningsbara förpackningar, men fram tills nu har det inte varit möjligt att använda återvunnen plast i livsmedelsförpackningar. Nu presenterar Lidl Sverige sitt banbrytande samarbete: en unik förpackning med återvunnen konsumentplast – som dessutom är godkänd för livsmedel. Först ut med den nya förpackningen är Lidls kanelbullar och kardemummabullar från Kvarnvingen som nu finns till försäljning hos Lidl Sverige.

Lidl Sverige: vi flyger inte in några livsmedel - alls22.4.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Lidl Sverige har under de senaste åren arbetat med att minska användningen av flygtransporter. Förra året flögs ett livsmedel, honungsmango, in till Lidls svenska butiker. Nu har Lidl, som den första rikstäckande kedjan, fattat beslut om att sluta flyga frukt och grönt eller andra livsmedel till sina butiker. Ett beslut som fattats efter en analys av de sammantagna hållbarhetskonsekvenserna av flygtransporter. En viktig faktor som vägts in i beslutet är flygtransporternas stora bidrag till matsvinnet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum