Svenska Handbollslandslaget

Ligalandslaget matchar dubbelt i Polen

Dela

Samtidigt som A-landslaget samlas i Skåne i början av november och möter Polen två gånger gör ligalandslaget den omvända resan. Dubbla matcher mot Polens motsvarighet väntar och förbundskaptenen Dennis Sandberg har tagit ut sin trupp. – Det är ett väldigt bra lag med en del spelare som knackar på A-landslagsdörren redan nu och många som har chans att göra det framöver, säger Sandberg.

Sverige och Polen arrangerar tillsammans herrarnas VM i januari 2023 och samarbetet länderna emellan sker också sportsligt. Ländernas A-landslag möts i Malmö Arena den 4 november och i Kristianstad Arena den 6 november – två arenor som kommer att användas under VM. Sveriges förbundskapten Glenn Solberg presenterade i torsdags sina 17 ordinarie spelare plus fyra utvecklingsspelare som får chansen att vara med och träna med A-landslaget.

Samma vecka kommer också det svenska ligalandslaget på herrsidan att samlas i Wladyslawowo i Polen, några mil norr om Gdansk. Dennis Sandberg som leder landslaget har haft angenäma problem med att ta ut 15 spelare dit.

– Det är inte ett B-landslag i den meningen att det här per automatik är de som står närmast på tur in i A-landslaget just nu, men vi har spelare som har mästerskapsrutin eller är väldigt nära A-landslaget redan nu i kombination med spelare som vi tror kan ta det steget längre fram, säger Sandberg.

– Jag har en ständig dialog med Glenn Solberg och vi blickar också mot VM 2023 och mästerskapen efter det och vill ge många chansen att känna hur det känns att dra på sig den blågula matchtröjan även på seniornivå. Många fick chansen att vara med på Playitas i somras och nu får andra också chansen.

Tre träningspass och två matcher – 5 november och 6 november – står på schemat under dagarna i Polen. För Sandberg blir det en extra intensiv vecka eftersom han också är förbundskapten för det U19-landslag som har regionala träningsdagar 1–3 november.

– Jag tycker att framtiden för svensk handboll ser väldigt ljus ut och det finns ett stort urval av oerhört duktiga spelare. Det här laget håller väldigt hög klass och spelare som Alfred Jönsson och Oskar Sunnefeldt kan bidra med sin erfarenhet och mästerskapsrutin, liksom flera andra som spelar i Frankrike, Tyskland och Danmark, säger han.

LIGALANDSLAGETS TRUPP TILL MATCHERNA MOT POLEN

5 november 17.00: Polen–Sverige COS OPO Cetniewo, Wladyslawowo
6 november 17.00: Polen–Sverige COS OPO Cetniewo, Wladyslawowo

Målvakter:
Josip Cavar, TTH Holstebro
Alexander Lindén, HK Aranäs
Vänstersex:
Axel Andersson, Lugi HF
Viktor Hallén, IFK Skövde
Mittsex: 
Ludvig Jurmala Åström, IFK Kristianstad
Adam Nyfjäll, HSG Wetzlar
Högersex: 
Hampus Olsson, HC Erlangen
Albin Selin, IFK Kristianstad
Vänsternio: 
William Bogojevic, Bjerringbro-Silkeborg Håndbold
Karl Wallinius, Montpellier HB
Alfred Jönsson, Skjern Håndbold
Mittnio:
Oskar Sunnefeldt, SC DHFK Leipzig
Ludvig Hallbäck, Bjerringbro-Silkeborg Håndbold
Högernio: 
Andreas Lang, Sønderjyske Håndbold
Erik Persson, Eskilstuna Guif

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Handbollslandslaget
Svenska Handbollslandslagethttps://www.handbollslandslaget.se/

Sverige är en av världens främsta handbollsnationer med 23 medaljer på seniorsidan i OS, VM och EM och såväl herr- som damlandslaget har det senaste decenniet nått minst semifinal i samtliga tre mästerskap.

Även på ungdomssidan är Sverige ofta med långt framme i de internationella mästerskapen och dessutom har vi landslag på såväl senior- som ungdomsnivå i beachhandboll.  

Sverige arrangerar regelbundet internationella mästerskap och 2023 kommer såväl herrarnas som damernas VM att spelas på svensk mark. 

Följ Svenska Handbollslandslaget

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Handbollslandslaget

Handbolls-EM kan spelas i Sverige både 2026 och 202820.10.2021 15:10:32 CEST | Pressmeddelande

Sverige fortsätter att söka internationella handbollsmästerskap och har gått ihop med Danmark och Norge med ambitionen att arrangera herrarnas EM 2026 och damernas EM 2028. Den skandinaviska trion är den enda kandidaten inför Europeiska Handbollförbundets extrakongress den 20 november då det formella beslutet ska fattas. – Tillsammans skapar vi förutsättningar för hållbara internationella mästerskap, säger Svenska Handbollförbundets ordförande Fredrik Rapp.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum