Svenska Handbollslandslaget

Ligalandslaget matchar mot Norge

Dela

Förbundskaptenen Dennis Sandberg samlar herrarnas ligalandslag i Kungsbacka i oktober. 16 spelare från huvudsakligen Handbollsligan kommer att möta Norges rekruttlandslag två gånger om.

Kelvin Roberts. Foto: EHF/Kolektiff Images
Kelvin Roberts. Foto: EHF/Kolektiff Images

Det svenska seniorlandslaget möter Tyskland (Mannheim 13 oktober) och Danmark (Göteborg 16 oktober) i EHF Euro Cup när de europeiska ligorna tar landslagsuppehåll. Samtidigt kommer ligalandslaget att samlas fyra dagar i Kungsbacka och bland annat möta Norges motsvarighet i ett dubbelmöte 14 och 15 oktober. 

– HK Aranäs och Kungsbacka kommun har gett oss möjligheten att träna och spela matcher i Kungsbacka och det ser vi väldigt mycket fram emot. Det blir vår första samling med ligalandslaget sedan i våras, säger förbundskaptenen Dennis Sandberg

Då tg han ut en rutinerad trupp med Bundesligaspelare som Simon JeppssonJonathan Edvardsson och Emil Mellegård och Norges rekruttlandslag besegrades bland annat med 33–29 i en inofficiell landskamp. 

Den här gången är det större fokus på spelarna i Handbollsligan, varifrån 14 av de 16 uttagna spelarna kommer. 

– Vi har med Alfred Jönsson från Skjern som står för rutinen i den här truppen och så ger vi Casper Liljestrand, som till vardags spelar i Polen, chansen. I övrigt är det spelare som har gjort det väldigt bra i Handbollsligan under våren och inledningen av den här säsonger. Några av dem gjorde också väldigt fina ungdomsmästerskap för Sverige i somras, som hemmaspelarna Alexander Lindén och Johan EricssonKelvin Roberts och Kasper Palmar (bilden), säger Sandberg. 

– Jag vet inte vilken trupp Norge kommer att komma med, om de kommer att ha med sina utlandsproffs eller om de också satsar på spelare från den inhemska ligan, men oavsett kommer vi att få en bra värdemätare på var våra killar står någonstans. 

LIGALANDSLAGETS TRUPP

Fredag 14 oktober, 19.00: Norge rekrutt (Kungsbacka sporthall)
Lördag 15 oktober, 16.00: Norge rekrutt (Kungsbacka sporthall)

Målvakter: 
Simon Möller, IK Sävehof
Alexander Lindén, HK Aranäs
Casper Liljestrand, Gornik Zabrze
Vänstersex: 
Kelvin Roberts, IK Sävehof
Axel Andersson, Lugi HF
Mittsex: 
Ludvig Jurmala Åström, IFK Kristianstad
Johan Ericsson, HK Aranäs
Högersex:
Sebastian Karlsson, IK Sävehof
Hampus Karlsson, Ystads IF
Vänsternio: 
Alfred Jönsson, Skjern Håndbold
Jonathan Svensson, Ystads IF
Fredrik Olsson, Lugi HF
Mittnio: 
Casper Käll, Lugi HF
Gustav Davidsson, Hammarby IF
Högernio: 
Kasper Palmar, Ystads IF
Theo Übelacker, Lugi HF

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kelvin Roberts. Foto: EHF/Kolektiff Images
Kelvin Roberts. Foto: EHF/Kolektiff Images
Ladda ned bild

Om

Svenska Handbollslandslaget
Svenska Handbollslandslagethttps://www.handbollslandslaget.se/

 

Sverige är en av världens främsta handbollsnationer med 24 medaljer på seniorsidan i OS, VM och EM och såväl herr- som damlandslaget har det senaste decenniet nått minst semifinal i samtliga tre mästerskap. 2022 vann herrlandslaget EM-guld. 

Även på ungdomssidan är Sverige ofta med långt framme i de internationella mästerskapen och dessutom har vi landslag på såväl senior- som ungdomsnivå i beachhandboll.  

Sverige arrangerar regelbundet internationella mästerskap och 2023 kommer såväl herrarnas som damernas VM att spelas på svensk mark. 

Följ Svenska Handbollslandslaget

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Handbollslandslaget

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum