Lärarnas Riksförbund

Likvärdighetspris för skolan går till Mentor Malmö

Dela

Lärarnas Riksförbunds likvärdighetspris för skolan lyfter fram olika insatser som görs för att främja en mer likvärdig skola. Med priset uppmärksammas hur förutsättningarna för alla elever kan bli mer jämlika och likvärdiga.

Lärarnas Riksförbunds Likvärdighetspris för skolan går till Mentor i Malmö som ger gratis läxhjälp till elever i utanförskapsområden. Mentor är en ideell organisation som arbetar med mentorskap för ungdomar. Mentor tycker att alla ungdomar i Sverige förtjänar en egen mentor, oavsett om de är glada, ledsna, uttråkade, aktiva eller får A eller F på proven. Allt för att ungdomarna ska känna en stark framtidstro och välja att avstå från våld och droger.

”Likvärdighet är en central fråga för oss. Det handlar om alla elevers rätt till god utbildning. Att ge alla elever en likvärdig och kvalitativ utbildning ställer oerhört stora krav på lärare och studie- och yrkesvägledare. Mentors verksamhet med läxhjälp är viktig. Den hjälper och stärker likvärdigheten i skolan. Den skola som är så grundläggande för elevers framtid och för hela Sverige”, säger Åsa Fahlén, ordförande för Lärarnas Riksförbund.

”Med de bristande resurser och effektiviseringskrav som grundskolorna har idag så gör Mentor stor skillnad”, säger Catharina Niwhede, distriktsordförande Lärarnas Riksförbund Malmö Stad.

Prismotiveringen:
”Organisationen Mentor ger läxhjälp till barn och unga i utanförskapsområden, men arbetar även med att vara förebilder för att unga idag ska få en framtidstro.
Organisationen arbetar med att förebygga våld och droganvändning bland ungdomar.
Mentorerna fokuserar på det positiva för att ge ungdomar en ökad självkänsla och stötta dem i den åldern när de behöver det mest.”För mer information:

Catharina Niwhede, distriktsordförande Lärarnas Riksförbund Malmö Stad
Telefon: 070-282 82 55
e-post: catharina.niwhede@lr.seKontakter

Mejl till kommunföreningarna i Skåne län:

Bjuv
bjuv@lr.se

Om

Lärarnas Riksförbund
Lärarnas Riksförbund
Sveavägen 50
111 34 Stockholm

070- 262 27 00https://www.lr.se/

Lärarnas Riksförbund är det akademiska förbundet som enbart organiserar behöriga lärare och studie- och yrkesvägledare. Med 92 000 medlemmar är vi ett av de största förbunden inom Saco.

Följ Lärarnas Riksförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lärarnas Riksförbund

Ta itu med skolans strukturella problem!26.2.2020 09:34:29 CETPressmeddelande

– Det är klart att studiero är en grundläggande förutsättning för att kunna lära sig. Vi misstror inte regeringens ambitioner. Men tyvärr har de nationella skolpolitikerna frånhänt sig ansvaret för den svenska skolan, säger Lärarnas Riksförbunds ordförande Åsa Fahlén i en kommentar till att regeringen nu tillsätter en utredning som ska ta fram en nationell plan för trygghet och studiero i skolan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum