Stockholms läns sjukvårdsområde

Liljeholmens vårdcentral satsar på helgöppet

Dela

I samband med att husläkarjourer upphör inom Region Stockholm utökar Liljeholmens vårdcentral sina öppettider och erbjuder helgöppet för patienter med lättare akuta besvär.

Foto: Yanan Li
Foto: Yanan Li

Från och med den 1 juli kommer Liljeholmens vårdcentral erbjuda helgöppet på lördagar, söndagar och helgdagar mellan klockan 10-16 . Under helger kommer lättare akuta besvär som inte kan vänta till nästa vardag och som inte kräver närakutens resurser att prioriteras. Det kan exempelvis vara urinvägsinfektion, öronbesvär, hudutslag, sårskador eller allergi.

Liljeholmens vårdcentral kommer försöka erbjuda tid hos sjuksköterskorna eller läkare samma dag, antingen som ett besök på vårdcentralen eller via videomöte. Alla besök förbokas via telefon.

– Vi ser att det finns ett behov hos befolkningen av vård även under helger. God tillgänglighet är viktigt för oss och vi satsar därför på att utöka våra öppettider, säger Sandra af Winklerfelt Hammarberg, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef för Liljeholmens vårdcentral.

Husläkarjourerna i Region Stockholm avvecklas successivt under 2021-2022. Liljeholmens vårdcentral börjar erbjuda helgöppet i samband med att Liljeholmens husläkarjour stänger.

– Genom att vår husläkarjour upphör har vi den bemanning, organisation och erfarenhet som krävs för att kunna erbjuda helgöppet. Förutom att erbjuda våra patienter god vård bidrar vi förhoppningsvis även till att avlasta närakuterna genom att ta hand om patienter med lättare akuta besvär under helger, säger Sandra af Winklerfelt Hammarberg.

Om Liljeholmens vårdcentral

Liljeholmens vårdcentral är en av landets största vårdcentraler med över 30 000 listade patienter. Den ingår i Stockholms läns sjukvårdsområde som erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi. Läs mer om Liljeholmens vårdcentral

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Yanan Li
Foto: Yanan Li
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms läns sjukvårdsområde
Stockholms läns sjukvårdsområde
Solnavägen 1
113 65 Stockholm

08-123 40 444https://www.slso.sll.se/

SLSO ansvarar för Region Stockholms egenägda hälso- och sjukvård inom områdena psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel samt ansvarar för Regionalt kunskapscentrum för kris och katastrofpsykologi. Vi bedriver också omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet inom dessa områden tillsammans med Karolinska Institutet (KI) och andra lärosäten. Tillsammans är vi cirka 12 000 medarbetare och en av Sveriges största vårdgivare. 

Följ Stockholms läns sjukvårdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms läns sjukvårdsområde

Nylanserad webbplats kan minska risk att unga blir sjuka på jobbet5.10.2021 07:52:50 CEST | Pressmeddelande

Nu lanseras den nya versionen av Jobbafrisk.se, en webbplats som informerar om yrken och hälsorisker för unga på jobbet. Webbplatsen vänder sig till unga, och andra, som ska välja utbildning eller yrke, eller som jobbar med studie- och yrkesvägledning eller inom elevhälsan. På den nya webbplatsen finns information om betydligt fler olika hälsotillstånd än tidigare och vad man bör tänka på för att förbli frisk på jobbet. I samband med nylanseringen av Jobbafrisk.se öppnas också den helt nya webbplatsen Jobbafrisk-NPF.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum