Stockholms stad

Liljeholmsbron repareras under sommaren

Dela

Under nästa vecka börjar arbetet med att reparera den skada som uppstod på gång- och cykelbanan på Liljeholmsbron förra året. Arbetet tar cirka tio veckor och när det är klart kommer trafiken gå över bron som vanligt igen.

Liljeholmsbron. Foto: Joakim Svensson
Liljeholmsbron. Foto: Joakim Svensson

Sommaren 2021 lossnade bitar av betong på gång- och cykelbanan på Liljeholmsbron. Skadan börjar repareras under nästa vecka och reparationsarbetet kommer ta cirka tio veckor. Under arbetet påverkas trafiken och Stockholms stad börjar etablera arbetsområdet natten till den 13 juni. Trafiken läggs om senare i veckan.

För att byggtrafiken ska kunna komma fram flyttas ett körfält i södergående riktning från den västra bron till den östra bron. Det innebär att det blir två körfält i vardera riktningen istället för dagens två södergående och tre norrgående, varav ett är ett kollektivkörfält.

Gång- och cykeltrafiken kommer kunna passera över bron som tidigare. När byggtrafik behöver komma fram regleras detta med flaggvakt.

Sjöfarten kommer påverkas i liten utsträckning. En halv farled direkt under det skadade området av bron är avstängd med bojar. Broklaffen kan öppnas som vanligt när arbetet pågår.

När skadan är reparerad kommer trafiken gå över bron som vanligt igen.

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretMalinda Flodman, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

Tel:08-508 26 278malinda.flodman@stockholm.se

Bilder

Liljeholmsbron. Foto: Joakim Svensson
Liljeholmsbron. Foto: Joakim Svensson
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum