Stiftelsen Skansen

Lill Lindfors - konsert på Sollidenscenen 6 jul

Dela

Lill Lindfors ger en konsert på Sollidenscenen med bland andra gästartisten Ebbot Lundberg. De gjorde de succé i TV-programmet Så mycket bättre 2013 och nu kan man se dem tillsammans igen. Medverkar gör även Mats Norrefalk, Anders Linder och Claes Crona Trio.

Lill Lindfors 2018_fotograf EWA-MARIE RUNDQVIST
Lill Lindfors 2018_fotograf EWA-MARIE RUNDQVIST

Lill Lindfors gjorde sin professionella scendebut på Hamburger Börs i Stockholm 1959 för att tjäna lite extra pengar innan hon skulle fortsätta sina studier på universitetet, men hon blev upptäckt av Hagge Geigert och blev engagerad till hans nyårsrevy "Sillidonien" i Uddevalla 1960. Och det blev starten på en fantastisk karriär.

På senare år har hon bland annat engagerat sig som UNICEF-ambassadör, gjort många jazzkonserter bland annat tillsammans med Claes Crona och sjungit in nya tonsättningar av svensk lyrik i albumet ”Ett Liv” tonsatt av Ketil Bjornstad.
Hon har också visat sig vara en bra skådespelare. Hösten 2009 och våren 2010 turnerade hon med Riksteaterns uppsättning av komedin "Plaza svit" där hon gestaltade tre olika kvinnor. Samarbetet med regissören Jan de Laval fortsatte 2012 med komedin ”Ensamma hjärtan” tillsammans med Reuben Sallmander.

I år har Lill tilldelats Cornelis-stipendiet med motivering "En unik rytmisk kommedienne som textar och tolkar varje sångrad lika medvetet som intelligent".

Lill intar Sollidenscenen fredag den 6 juli kl 19.00 och konserten ingår i Skansens ordinarie entré. Biljetter går att köpa på Ticketmaster.

Bilder

Lill Lindfors 2018_fotograf EWA-MARIE RUNDQVIST
Lill Lindfors 2018_fotograf EWA-MARIE RUNDQVIST
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Trendiga gråärter skapar rusning på Skansen9.1.2019 10:21Pressmeddelande

När Agneta Magnusson skulle presentera sin bok och ha en föreläsning om den trendiga gråärten, och de lika intressanta rovorna och kålrötterna, på Skansen den 16 januari blev det fullbokat direkt. -Det hade vi inte räknat med, säger Sarah Gühne som ansvarar för föreläsningsverksamheten. Som tur är har Agneta en lucka i kalendern så hon kan komma tillbaka för en ny föreläsning redan nu den 24 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum