Håll Sverige Rent

Lilla Skräprapporten: Barn får svar på frågor om skräp

Dela

Varför finns det cigaretter? Skräpade vi ner mer förut eller nu? Hur kommer det att se ut i framtiden? Alla dessa frågor och fler därtill är besvarade i Håll Sverige Rents Lilla Skräprapporten. I den nya rapporten finns även fakta om nedskräpning för alla åldrar.

– Barns frågor kring nedskräpning är kloka och viktiga och får oss vuxna att reflektera över sådana konstigheter som att vi skräpar ner. Barnen är mycket engagerade i frågan, och vi hoppas att vi lyckats besvara alla frågorna på ett bra sätt i rapporten, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent. 

I Lilla Skräprapporten har barn i åldrarna åtta och nio år ställt frågor till Håll Sverige Rent kring nedskräpning, frågor som till exempel ”Varför är det så många som slänger skräp i naturen?”. Frågorna har sedan besvarats av experter på Håll Sverige.

I rapporten finns även fakta om nedskräpning, som förklaras med tydlig grafik. Exempel på fakta är en lista på de fem värsta skräpen för djur som lever i havet, det vanligaste skräpet i städer och olika anledningar till att folk skräpar ner.

– Vi vill att barn och vuxna ska lära sig mer om nedskräpningens effekter. Nedskräpningen påverkar inte bara miljön, utan har också sociala och ekonomiska konsekvenser. Samtidigt är det världens enklaste problem att vara med och påverka – det är bara att låta bli att skräpa ner, säger Johanna Ragnartz.

Här hittar du Lilla Skräprapporten.

Håll Sverige Rents ”stora” Skräprapport hittar du här.


För mer information:
Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent, telefon 076-941 01 89
Petra Holgersson, pressansvarig Håll Sverige Rent, telefon 072-565 44 05

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum