Dramaten

Lilla Svansjön – en stor klassiker i liten tappning

Dela

Unga Dramaten fortsätter sin satsning på ”Unga Klassiker” med Lilla Svansjön i regi och koreografi av Claire Parsons. Men istället för de graciösa svanarna, som publiken kanske förväntar sig, dyker tre helt andra figurer upp på scenen. Vad gör man när saker och ting inte är som förväntat? Man gör det bästa av situationen och kör järnet. Urpremiär den 23 november på Lejonkulan.

Ill: Dramaten
Ill: Dramaten

I Lilla Svansjön provar vi att flyga med magiska fjädrar, dansa i vattenspeglar och hitta de bästa stegen för stora och små. För regi och koreografi står Claire Parsons, som i sitt arbete inom dans och performance intresserar sig speciellt för det som spjärnar emot inlärda koder och uttryck. I sina föreställningar riktar hon sig till en ung publik och skapar nya scenupplevelser som uppmuntrar till interaktion och dialog. Lilla Svansjön vill göra upp med vem som får ta plats och förväntningarna på hur saker och ting ska göras.

Medverkande: Nina Fex, Petter Wadsten, Li Molnár Kronlid

Regi och koreografi: Claire Parsons
Scenografi: Emma Fallde, Tina Paulson
Kostym: Bitte Palm
Ljusdesign: Jesper Larsson
Kompositör: Mikael Svanevik

En produktion från Unga Dramaten i serien ”Unga klassiker”. Rekommenderas från 6 år.

Lilla Svansjön, urpremiär 23 november, Lejonkulan

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ill: Dramaten
Ill: Dramaten
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Filosofiprofessor Åsa Wikforss gör Performance Lecture om sanning12.9.2019 09:12:50 CESTPressmeddelande

Varför har vi så svårt att ta till oss vissa sanningar? Kan något vara sant för mig och falskt för dig? Varför sprids falska nyheter så lätt och varför blir det viktigare och viktigare att vara källkritisk? Det vill Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi och ledamot i Svenska Akademien, ge svar på i en ny Performance Lecture som sätts upp av Dramaten och Nobel Prize Museum. För regi står Carolina Frände. Urpremiär 8 november.

Nu flyttar Dramaten till Hötorget3.9.2019 08:45:41 CESTPressmeddelande

Dramatenhuset är mitt uppe i renovering och fem skådespelare har därför bildat familj och flyttat in i en evakueringslägenhet på Hötorget. Med utgångspunkt i Jean Cocteaus pjäs De förskräckliga föräldrarna utforskas familjens konstruktioner och teaterns möjligheter och gränser. Rebecka Hemse är initiativtagare och debuterar nu som regissör. Inget premiärdatum, men första föreställningen äger rum den 20 september.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum