Håll Sverige Rent

Lillerudsdagarna tänker på miljön

Dela

Nu har Lillerudsdagarna blivit miljömärkta med Håll Sverige Rents diplomering Miljömärkt Event. Förutom att alla som jobbar med evenemanget har fått medverka på flera seminarier inom hållbar utveckling kommer besökarna få information om hur de kan hjälpa till att bidra till att dagarna blir mer miljöanpassade. Lokal, närproducerad mat och källsortering är några andra delar i miljömärkningen.

– Genom Miljömärkt Event hoppas vi till exempel att alla besökare tänker mer på var de slänger sitt skräp och att de kanske åker kollektivt till eventet. Vi vill verkligen att Lillerudsdagarna ska bli en arena där folk kan träffas och samtidigt uppleva utbudet av lokala varor, tjänster, kultur och matupplevelser, säger Sofia Folestam på Lillerudsdagarna.

Lillerudsdagarna, som går av stapeln den 26-27 augusti, är ett arrangemang med långa anor, och i år är första gången som eventet är miljömärkt. Personal och funktionärer har utbildats, en miljöpolicy har tagits fram och en checklista för att informera besökarna om hur de kan hjälpa till att bidra har också skapats. Där finns enkla åtgärder beskrivna, som exempelvis ”skräpa inte ner”, ”släng inte mat”, ”källsortera” och ”ta med din egen vattenflaska”.

Arrangörerna har också förbjudit utdelning av ballonger och begränsat utdelningen av flyers och personalen kommer huvudsakligen att använda sig av cyklar som transportmedel under dagarna. Dessutom uppmanar arrangörerna alla utställare och matförsäljare att använda sig av komposterbart engångsmaterial.

– Vi är glada att Lillerudsgymnasiet som anordnar Lillerudsdagarna tar miljöfrågan på allvar, och verkligen vidtar åtgärder som märks. Med ett systematiskt arbete blir det enkelt för både arrangör och besökare att bidra till en bättre miljö, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Målet med Miljömärkt Event är att hjälpa och stötta arrangörer, så att den negativa miljöpåverkan från event blir så liten som möjligt. Detta görs bland annat genom en checklista som ger råd inom de områden där ett event kan ha en negativ miljöpåverkan. Miljömärkt Event drivs av Håll Sverige Rent.

För mer information:

Malin Larsson Salo, projektledare Miljömärkt Event på Håll Sverige Rent, telefon 073-230 47 95
Sofia Folestam, Husdjursagronom och projektledare för Lillerudsdagarna, telefon 054-84 08 40

Kontakter

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum