Svenskt Trä

Limträ - det trendigaste materialet i höst

Dela

För den som vill inreda hemma i höst är limträ materialet. Det är ett naturligt och vackert material som enkelt går att bearbeta med verktyg man har hemma. Branschorganisationen Svenskt Trä visar hur du bygger din egen sänggavel, köksö och loftsäng i limträ.

- Det är många som skriver under på att trä inger en varm och trygg känsla. När vi ställde frågan till svenska folket förra året ansåg fler än nio av tio att trä i möbler och interiör ger en trivsam känsla och fler än åtta av tio att det ger ett lugnande intryck. Vårt hem är ju vår trygga punkt och där vill vi ha harmoni och ordning. Kanske nu mer än någonsin när världen utanför stått i oordning, säger Johan Fröbel, chef för teknik och handel på Svenskt Trä.

Nu delar Svenskt Trä med sig av tips och instruktioner på vad du kan bygga i limträ hemma i höst. På byggbeskrivningar.se finns animerade instruktionsfilmer och ritningar som visar hur du bygger din nya sänggavel, köksö och loftsäng.

Sommaren är alltid förknippad med snickeri och byggnation i hemmet och sommarstugor runt om i landet. Men bara för att hösten nu smyger sig på betyder det inte att vi måste sluta bygga. Det finns flera projekt i limträ som är perfekta att bygga nu i höst och vinter.

- Med instruktioner nära tillhands är det relativt enkelt för vem som helst att bygga i limträ. Av de bitar som blir över kan det alltid bli en skärbräda, bricka eller till och med hylla om man har tur, säger Johan Fröbel.

På byggbeskrivningar.se finns också instruktioner för den som till exempel vill skapa en öppen planlösning och måste växla av en bärande innervägg. Dimensionsprogrammet på sajten hjälper dig att beräkna rätt dimensioner och mått på allt från bjälklag och pelare till takåsar.

Besök byggbeskrivningar.se för tips på fler byggprojekt från Svenskt Trä.

Limträ är hyvlade granlameller av hållfasthetssorterat virke som är industriellt hoplimmade. Det är ett konstruktionsmaterial som till exempel kan användas till den bärande stommen i byggnader. Limträ är också perfekt till mindre design- och gör-det-själv-projekt eftersom det är lätt att bearbeta med enkla handverktyg. Det finns i många dimensioner och bygghandlarna har ofta flera olika limträbalkar och -pelare på lager.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenskt Trä
Svenskt Trä
Storgatan 19
Stockholm

08-762 72 60https://www.svenskttra.se

Svenskt Träs huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter vi fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä driver också viktiga bransch- och handelsfrågor för sina medlemmar.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksnäring och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

Följ Svenskt Trä

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenskt Trä

”Ingenjörskonst är att förena teknik, ekonomi, minsta möjliga klimatpåverkan och välbefinnande”27.10.2021 14:19:26 CEST | Pressmeddelande

Är det dyrt att bygga i trä? Går affären hand i hand med klimatet och varför väljer vissa fastighetsägare att profilera sina lokaler med trä? Att förena teknik, ekonomi, minsta möjliga klimatpåverkan och välbefinnande är ingenjörskonst. Detta och mycket mer kommer att sändas digitalt i Branschorganisationen Svenskt Träs årliga Seminarium för ingenjörsmässigt byggande i trä med start den 4 november. Totalt blir det fem program och poddar.

Tomas Alsmarker ny chef för innovation och forskning på Svenskt Trä1.9.2021 18:36:34 CEST | Pressmeddelande

Tomas Alsmarker, en av Sveriges namnkunnigaste träkonstruktörer, tillträdde som chef för innovation och forskning på branschorganisationen Svenskt Trä den 16 augusti 2021. Tomas Alsmarker är huvudansvarig för att hålla ihop Svenskt Träs forsknings- och utbildningssatsningar och kommer även att driva ett antal innovationsprojekt med fokus på träbyggande inom ramen för verksamheten på Sveriges Träbyggnadskansli.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum