Svenskt Trä

Limträ lyfter höstens interiöra byggprojekt 

Dela
Att mörkret faller och temperaturen sjunker betyder inte att vi måste lägga verktygen på hyllan och sluta bygga. Det finns många projekt i limträ som är perfekta att starta upp nu när hösten smyger sig på. Materialet används främst som bärande konstruktionsmaterial till både små och stora byggnader, men fungerar även utmärkt för interiöra bygg- och designprojekt. Eftersom de flesta bygghandlare numera har limträ på lager är det enkelt att få tag på när andan faller på.

– De senaste åren har limträ smugit sig in i våra hem och materialet är helt klart här för att stanna. Det är inte bara snyggt, tidlöst och hållbart. Forskning visar att inredningar i trä är bra för vårt välbefinnande och att det taktila i träet tilltalar oss människor, säger Johan Fröbel, chef för teknik och handel på branschorganisationen Svenskt Trä.

På Svenskt Träs sajt byggbeskrivningar.se/limträ finns 19 genomtänkta och moderna projekt för alla som vill bygga mer i limträ där flera av dem passar perfekt att ta sig an i höst och vinter. Varje projekt presenteras med en instruktionsfilm, tydliga bilder, sprängskiss, mått och beskrivningar som är enkla att följa. 

En Loftsäng är perfekt för den som vill kunna kombinera fler funktioner på en liten yta. Tack vare höjden frigörs plats för soffan, arbetsbordet eller varför inte barnens lekhörna. Köksön bjuder på extra förvaring och avställningsyta och fungerar även fint som matplats när man är lite på språng. En köksö med hjul kan rullas fram eller ställas undan mot en vägg efter behov. Fiffigt för den som inte har så stort kök. Sänggaveln i limträ har inbyggda sängbord och är en möbel som skapar harmoni och ger en skandinavisk stilren touch i sovrummet. 

– Att kunna inreda med en egenhändigt byggd möbel eller inredningsdetalj ger en tillfredsställelse som är svår att matcha. Därför hoppas vi att våra byggbeskrivningar om limträ ska inspirera fler att komma i gång med bygg- och designprojekt i limträ, säger Johan Fröbel.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenskt Trä
Svenskt Trä
Storgatan 19
Stockholm

08-762 72 60https://www.svenskttra.se

Svenskt Träs huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter vi fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä driver också viktiga bransch- och handelsfrågor för sina medlemmar.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksnäring och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

Följ Svenskt Trä

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenskt Trä

Svenskt Trä formar framtidens lövträindustri - bildar ny kommitté för lövträsågverk22.3.2023 09:56:53 CET | Pressmeddelande

Efterfrågan på svenskt trä ökar från landets möbel- och inredningsproducenter. I dag är majoriteten av det trä som inhemska företag använder för produktion importerad, något som är utmanande både utifrån ett logistiskt- och hållbarhetsperspektiv. Branschorganisationen Svenskt Trä ser stora möjligheter med trävaror från landets lövträd och bildar den första kommittén som representerar svenska lövträsågverk.

Globala marknader upprätthåller hög efterfrågan av trävaror – än så länge13.3.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Under 2022 uppnådde den svenska produktionen av trävaror (18,7 miljoner m3) sin näst högsta nivå någonsin, endast överträffad av 2021. Året bjöd på rekordsiffror för mars månad och ovanligt starka volymer i december. Detta trots att marknaden i Europa påverkades negativt av inflation, höga räntekostnader, höga energipriser och en geopolitisk osäkerhet. Framåt slutet av 2022 ökade samtidigt andra globala marknader sin efterfrågan på trävaror vilket kompenserade för bortfallet från Europa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum