Zimpler

Linda Höglund tillträder som operativ chef på Zimpler

Dela
Fintech-bolaget Zimpler har utsett Linda Höglund till operativ chef, Chief Operation Officer, för verksamheten. Linda Höglund har sedan 2021 arbetat som Chief People Officer på Zimpler och tillträder sin nya position med omedelbar effekt.
Linda Höglund
Linda Höglund

Som COO kommer Linda att ha huvudansvaret i driften av den dagliga verksamheten samt fortsatt utveckling av interna arbetssätt och tvärfunktionella processer. Beslutet att tillsätta en COO grundar sig i att bolaget befinner sig i en starkt expansiv fas och har vuxit kraftigt de senaste två åren. Det är också ytterligare ett steg i att säkerställa fokus på ytterligare tillväxt.

- I ett snabbväxande bolag som Zimpler är COO en otroligt viktig pusselbit för fortsatt tillväxt. Att se till att hela bolaget jobbar både effektivt och åt samma håll är en utmaning vilket jag tror att Linda kommer att hantera på ett utmärkt sätt. Det ger dessutom VD ännu större möjlighet att fokusera på kunder, partners och produkt, säger Katarina G. Bonde, nyligen tillvald styrelseordförande för Zimpler. 

Under de senaste två åren har Zimpler vuxit exceptionellt, både vad gäller omsättning men också vad gäller antal medarbetare och etablering på nya marknader och inom nya segment. För att säkerställa fortsatt compliance, kommer Zimpler att bygga ut och lägga än mer resurser på sitt kundcenter såväl som AML (Anti-Money Laundering)-team. 

- Vi har gjort en oerhörd resa de senaste åren. När vi nu fortsätter att skala upp verksamheten är en COO nödvändig för att guida och vägleda bolaget i den fas vi nu befinner oss i. Linda Höglund har gjort ett fantastiskt  arbete som Chief People Officer och vi är övertygade om att hon i sin nya roll som operativ chef kommer att fortsätta att ta företaget till nya nivåer, säger Johan Strand, VD på Zimpler.

Linda Höglund har lång internationell erfarenhet av att leda globala team i tillväxtbolag vad gäller såväl kompetens, bakgrund och geografisk placering och har tidigare arbetat på Klarna där hon gjort en liknande tillväxtresa som den Zimpler nu står inför. Parallellt med de uppgifter som tillkommer i den nya rollen, kommer Linda att fortsätta att arbeta med People-frågor och ytterligare utveckla företagets People & Culture-avdelning.

- Jag har fått vara med om en fantastisk resa under den tid som jag arbetat på Zimpler. Att få vara en del av ett bolag i så stark expansiv fas tillsammans med människor som dagligen lyfter och sporrar varandra till att göra sitt bästa är otroligt givande. Faktum är att anledningen till att jag sökte mig till Zimpler var att jag ville vara med från början på resan från startup till scaleup – och nu är vi där, säger Linda Höglund, tillträdande operativ chef på Zimpler.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Linda Höglund
Linda Höglund
Ladda ned bild

Länkar

Om

Zimpler
Döbelnsgatan 12
11358 Stockholm

http://www.zimpler.com

Om Zimpler:
Zimpler är ett svenskt fintech-företag som erbjuder enklare och säkrare transaktioner - utan behov av kort. Zimpler är specialiserat på betalningar från konto till konto och är används av konsumenter och handlare runt om i Europa för effektiva betalningar såväl som utbetalningar. Genom snabb expandering till nya nyckelmarknader är vårt uppdrag att zimplifiera betalningstransaktioner för alla. För mer information, se www.zimpler.com

Följ Zimpler

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Zimpler

Zimpler lanserar betalningslösning i Brasilien16.11.2022 15:05:00 CET | Pressmeddelande

Svenska fintech-bolaget Zimpler expanderar till Latinamerika och öppnar huvudkontor i fintech-hubben São Paulo. En undersökning* visar att misslyckade onlineköp kostade e-handlare i Brasilien närmare 2,5 miljarder kronor under första halvåret av 2022, något som Zimpler nu planerar att komma till bukt med. Möjligheten att förenkla och utveckla onlineköp gör Latinamerika till en het marknad för ny betalteknik.

Katarina Bonde ny styrelseordförande för Zimpler1.9.2022 13:40:00 CEST | Pressmeddelande

Styrelseproffset och företagsledaren Katarina Bonde har utsetts till ny styrelseordförande för fintech-bolaget Zimpler. Katarina tar över efter Peo Nilsson som kommer att sitta kvar i styrelsen som ledamot. Katarinas fokus kommer främst att ligga på att fortsätta växa och expandera bolaget till nya segment och marknader. Förutom Katarina Bonde förstärks Zimpler även med Nicolas Köllerstedt som går in i rollen som Chief Growth Officer.