Region Örebro län

Lindesbergs lasarett kraftsamlar för att locka fler sjuksköterskor

Dela

Sedan våren 2021 har Lindesbergs lasarett arbetat sjukhusövergripande i ett projekt i syfte att locka fler sjuksköterskor till lasarettet och vår trakt. Arbetet har så här långt bland annat utmynnat i en film och i en kampanj som nu i dagarna lanseras.

Förhoppningen är att med bra marknadsföring av vad Lindesbergs lasarett med omnejd har att erbjuda, kunna locka sjuksköterskor att göra ett smart drag och flytta till trakten och jobb på Lindesbergs lasarett.

Onsdag den 27 april håller projektet releaseparty då medarbetare på sjukhuset får veta mera om vad som nu är på gång. Då visas den rekryteringsfilm som tagits fram med nyskriven musik av Martin Almgren och Björn Eremo, samt den kampanj projektet samarbetar med kommunerna i den norra länsdelen kring.

I samband med releasepartyt välkomnas media till pressträff.

Pressträffen äger rum onsdag den 27 april klockan 11.00 i lasarettets föreläsningssal, plan 01.

På plats för att berätta finns projektledare Jenny Alenback, platschef Lindesbergs lasarett Rebecca Oscarsson samt Jenny Johansson och Johan Arvidsson, båda projektledare för den regionala plattformen Smart Move som det går att läsa mer om här: www.thesmartmove.se. Även Bengt Storbacka (s), kommunstyrelsens ordförande i Lindesberg, finns på plats under träffen. 

Frågor om satsningen hänvisas till pressträffen. 

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum