Åre 2019

Lindsey Vonn avslutar karriären i Åre: ”Inte värt det”

Dela

Den alpina drottningen Lindsey Vonn tävlade för näst sista gången i karriären i dagens super G på alpina VM i Åre. Tyvärr blev inte resultatet vad Lindsey och de flesta i omgivningen förväntat sig. Lindsey kom fel i den övre delen av banan och kraschade in i säkerhetsnätet. Hon reste sig dock efter en stund, till synes oskadd, och kunde själv ta sig ner till målområdet där hon hyllades av publiken.

Lindsey Vonn avlsutar sin framgångsrika karriär efter alpina VM i Åre. Foto: Yana Kraeva
Lindsey Vonn avlsutar sin framgångsrika karriär efter alpina VM i Åre. Foto: Yana Kraeva

På den efterföljande presskonferensen sa Lindsey att det varit några tuffa veckor efter tävlingarna i Cortina då hon bestämde att alpina VM skulle bli de sista racen i hennes karriär. Men hon ville inte sluta där och då. Hon ville komma till Åre för att säga hej då till alla fans som stöttat henne under karriären. Hon har fått många hälsningar de senaste veckorna vilket gjort processen att dra sig tillbaka lite enklare. Hon riktar också ett stort tack till alla som skickat hälsningar de senaste veckorna.

Åre är speciellt för Lindsey och hon älskar Sverige. Här tog hon sina första VM-medaljer 2007 och här vann hon också sin sista världscupsseger när hon tog hem störtloppet på världscupsfinalen förra året. 

På frågan om hon kan ladda om till VM-störtloppet nu på söndag svarade hon: - Räkna inte bort mig ännu, jag kan fortfarande vinna på söndag. Familjen kommer till Åre på hennes sista tävling och hon hoppas också att Ingemar Stenmark kommer till hennes sista framträdande på den stora alpina scenen på söndag. 

Om framtiden fick vi inga klara besked. Men hon har ett nytt businessprojekt på gång men kan inte avslöja något om det. Ännu. Vad det än är så försäkrade Lindsey att hon kommer lägga lika stor energi på sina kommande projekt som hon lagt på skidåkningen. 

Vad kommer hon då att sakna mest när hon slutar med skidåkningen?

– Jag kommer sakna adrenalinkicken av att åka fort på skidor och att tänja på gränserna. Men det är inte värt risken längre. I framtiden vill jag ha barn och möjlighet att kunna åka skidor med barnen. Därför är det viktigt att sluta nu, avslutar Lindsey Vonn.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lindsey Vonn avlsutar sin framgångsrika karriär efter alpina VM i Åre. Foto: Yana Kraeva
Lindsey Vonn avlsutar sin framgångsrika karriär efter alpina VM i Åre. Foto: Yana Kraeva
Ladda ned bild
Lindsey Vonn avslutar karriären efter Åre 2019. Foto: Jan M Lundahl
Lindsey Vonn avslutar karriären efter Åre 2019. Foto: Jan M Lundahl
Ladda ned bild
Lindsey Vonn höll presskonferens efter damernas super G. Foto: Jan M Lundahl
Lindsey Vonn höll presskonferens efter damernas super G. Foto: Jan M Lundahl
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum