Linköpings kommun

Linköping - en av Sveriges främsta idrottskommuner

Dela

Nu är det klart att Linköping placerar sig på andraplatsen i tidningen Sport & Affärers lista över Sveriges främsta idrottskommuner. Ett lyft för Linköping sedan i fjol.

Foto: David Einar
Foto: David Einar

2017 hamnade Linköping på åttonde plats men i år intar alltså Linköping andraplatsen efter ettan Karlstad.

Ur nomineringen:
”Stark elitidrottskommun som vunnit nästan 20 mästerskap och som har nästan 20 elitserieklubbar i de högsta serierna. Genomför SM-veckan sommar 2021. Stark internationell idrottsforskning”.

– Vi har gjort ett medvetet, strategiskt arbete med idrottspolitiskt program, anläggningsstrategi och nytt bidragssystem där politiker, förvaltning och framför allt idrottsföreningarna har varit delaktiga i processen, säger Cecilia Gyllenberg Bergfasth, ordförande Kultur- och fritidsnämnden i Linköping.

Det är för tolfte året i rad som Sport & Affärer utser årets främsta idrottskommuner. Man analyserar drygt 20 olika faktorer inom breddidrott, elitidrott och eventgenomförande. På huvudlistan identifieras de 25 bästa kommunerna.

– Idrottsrörelsen har påbörjat en resa mot jämställdhet och inkludering, men de kan inte göra den resan själva utan vi som företräder kommuner måste kroka arm och göra resan tillsammans för att nå en idrott för alla, säger Gyllenberg Bergfasth.

Huvudlistan fokuserar i år på kommunernas styrdokument inom idrotten i ett brett avseende. Samt de förutsättningar som kommunerna skapar för att säkerställa idrottsanläggningar i stadsbebyggelsen och på landsbygden för spontan- bredd- och elitidrott.

Man har även tittat på kommunernas stöd till privatägda träningsanläggningar för inom- och utomhusidrott.

Se hela nomineringen på: http://www.ypanel.se/inside/uploaded/sa/kommunrankingen_6_7.pdf

Utöver andraplatsen på Huvudlistan kom Linköping även tvåa på Breddidrottslistan. 

Kontakter

Cecilia Gyllenberg Bergfasth, ordförande Kultur- och fritidsnämnden i Linköping, cecilia.gyllenberg-bergfasth@linkoping.se, 073-600 56 50.

Bilder

Foto: David Einar
Foto: David Einar
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum