Linköpings kommun

Linköping är en av Sveriges bästa städer att bo i

Dela

Tidskriften Fokus har presenterat sin årliga ranking ”Här är det bäst att bo”. Linköping kom på andra plats bland stadskommuner och på sjunde plats i den totala rankingen. Linköping kom även på femte plats i underkategorin ”Bäst att vara ung”.

– Vi är glada för denna topplacering. Linköping har varit inne i en expansiv fas länge och kommunen fortsätter att utvecklas och växa. Många vill bo, leva och jobba i Linköping. Här finns en stark framtidstro och hög befolkningstillväxt, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S).

”Här är det bäst att bo” är en omfattande ranking som tittar på kommunernas attraktivitet och utveckling. Bäst att bo-indexet bygger på närmare 50 mätbara variabler och rankingen genomförs i samarbete med professor Charlotta Mellander och hennes forskargrupp vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Totalt deltar 290 kommuner i rankingen som är uppdelad i fyra kategorier; storstadskommuner, stadskommuner, landsbygdskommuner och glesbygdskommuner.

– Vår förmåga att utvecklas och ligga i framkant gör Linköping till en attraktiv kommun. Vi lyckas eftersom det finns kvalificerade jobb och utbildningar här samtidigt som vi har ett starkt och expansivt näringsliv. Vi bygger attraktiva bostäder både naturnära och i den levande innerstaden. Nu fortsätter vi arbetet framåt för att Linköping även i framtiden ska vara en av Sverige bästa kommuner att bo i, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S).

Inom kategorin stadskommuner kom Uppsala på första plats, följt av Linköping på andra plats följt av Örebro på tredje plats.

Läs mer om hur landets olika kommuner rankats: https://www.fokus.se/2018/05/hela-listan-har-ar-det-bast-att-bo/

På bilden, från vänster: Thorsten Hampusson, bygglovschef, Bygglovskontoret, Maryam Zeitooni Dicker, kontorschef, Kommunlantmäteriet, Reidar Danielsson, tillförordnad samhällsbyggnadsdirektör och Jessica Mattsson, kommunikatör, Kultur- och fritidsförvaltningen.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum