Linköpings kommun

Linköping är Sveriges mest jämställda idrottskommun 2019

Dela

Linköping har utsetts till Sveriges mest jämställda idrottskommun 2019. Priset delas ut av tidningen Sport & Affärer.

I sin motivering skriver tidningen att jämställdhet har en central plats i kommunens idrottspolitiska program ”Aktiv hela livet” som beslutades i juni 2018. Tidningen framhåller också faktorer som att kommunen ger särskilt ekonomiskt stöd för att utveckla damidrotten, har ett stort antal föreningar med tjejidrott och är bra på att anpassa träningsanläggningarna jämställt.

Sport & Affärer lyfter också fram att Linköping framgångsrikt har lyckats skapa jämställd användning av spontanidrottsytor, liksom främjandet av anläggningar för trygga egenorganiserade idrottsaktiviteter.

Ytterligare faktor som gör att Linköping får utmärkelsen är stora elitframgångar inom damidrotten, att Linköping genomför omfattande utbildningsinsatser för att stärka jämställdheten inom idrottsrörelsen, och att det finns beslut om att de kommunala bolagen ska sponsra jämställt.

– Vi är väldigt glada och stolta för utmärkelsen ”Sveriges mest jämställda idrottskommun 2019”, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– För oss är utmärkelsen ett betydelsefullt kvitto på att vi rör oss i rätt riktning och att ett mångårigt arbete börjar ge resultat. Vi ser inte utmärkelsen som en slutstation, tvärtom, den ger oss kraft att fortsätta många år framöver.

Priset delas ut under årets Professionell idrott i Karlstad, 24-25 september.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum