Linköpings kommun

​​Linköping Årets studentstad 2016/17

Dela

Linköping har utsetts till Årets studentstad 2016/2017 av Sveriges förenade studentkårer, SFS. Vinnaren offentliggjordes under en presskonferens på studenthuset Kollektivet i Linköping.

Linköping är ensamma om att ha vunnit Årets studentstad för andra gången. Första gången Linköping tog hem titeln var 1999. Den officiella prisutdelningen kommer att ske under banketten vid SFS fullmäktige i maj.

– Det är otroligt roligt att Linköping fått utmärkelsen Årets studentstad. Det visar att vi är på rätt väg i vårt arbete med att målmedvetet göra Linköping till en attraktiv stad för studenter. Det här är frukten av ett brett samarbete mellan kommunen, studentkårerna, Linköpings universitet och det lokala näringslivet. Vi har genomfört en rad satsningar för ett levande studentliv och det är kul att det märks och uppmärksammas, säger Kristina Edlund, kommunstyrelsens ordförande (S).

Linköpings kommun har en tydlig strategi för samverkan med universitet och högskolor. Samarbetet med kårerna och det lokala näringslivet är en viktig del i att göra staden attraktiv för studenter. Tillsammans driver Linköpings kommuns näringslivsbolag och Linköpings universitet InnovationskontorEtt, som är en länk mellan studenter och Linköpings näringsliv. Här pågår ett stort antal samverkansprojekt som samlar studenter, forskare, näringsliv, politik och övriga intresserade i hela regionen.

– Vi fortsätter att satsa på att Linköping ska fortsätta vara och bli ännu mer attraktivt för studenter även i framtiden, och att vi får ännu fler än idag att också stanna kvar i staden efter avslutade studier. Där är jag övertygad om att våra satsningar på bostadsbyggande, event och kultur och våra höjda ambitioner för jobb och näringsliv kommer att bidra starkt, avslutar Kristina Edlund, kommunstyrelsens ordförande (S).

Årets studentstad har delats ut sedan 1999. De nominerade ska kunna visa att deras stad arbetar för studenternas bästa, utifrån följande kriterier. Dessa är:

  • En studentstad med samarbeten för studenternas bästa.
  • En studentstad som värnar om alla studenter.
  • En studentstad att studera, leva och trivas i.
  • En studentstad med ett fungerande studentinflytande.

För mer information kontakta Kristina Edlund, kommunstyrelsens ordförande (S). 013-207051.

Fri pressbild bifogas nedan.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum