Linköpings kommun

Linköping del av Klimatneutrala städer 2030

Dela

Linköpings kommun har blivit en del av Klimatneutrala städer 2030 som är Sveriges största satsning för att bidra till klimatneutrala och hållbara städer.

– För att klara klimatomställningen så behöver nationella, regionala och lokala aktörer samarbeta. Klimatneutrala städer 2030 skapar en väg framåt, vilket är anledningen till varför vi i Linköpings kommun har valt att bli en del av den här satsningen, säger kommunalråd Muharrem Demirok (C). 

Klimatneutrala städer 2030 är en satsning från flera svenska kommuner och myndigheter för att gå före i klimatomställningen. Linköpings kommun är en av 23 kommuner som deltar tillsammans med näringslivet, civilsamhället och akademin för att lära av varandra med målet att öka takten i klimatomställningen.

– Genom Klimatneutrala städer 2030 åtar vi oss som kommun att tillsammans med våra samarbetspartners fortsätta investera och arbeta för ett mer hållbart Linköping, säger Linda Malmén, hållbarhetschef.

Ett verktyg som kommunerna som deltar i Klimatneutrala städer 2030 ska arbeta med är ett klimatkontrakt. Kontraktet blir en utgångspunkt och grund för den dialog och samverkan med näringsliv, civilsamhälle, akademi och invånare i Linköping för att öka takten i klimatomställningen.

Om Klimatneutrala städer 2030

Klimatneutrala städer 2030 är ett initiativ av Viable Cities. Viable Cities är ett strategiskt innovationsprogram med fokus på omställningen till klimatneutrala och hållbara städer. De som deltar i Klimatneutrala städer 2030 har åtagit sig att testa nya arbetssätt och lösningar, att lära av varandra och att arbeta för missionen: att skapa städer som fungerar bra för människorna som bor i den, som är bra för medborgarnas, företagens och samhällets ekonomi – och – som är bra för klimatet. 2019 deltog nio svenska kommuner. Den 1 oktober 2021 växer Klimatneutrala städer 2030 till 23 städer. Samtliga deltagare får stöd av Viable Cities.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Ekonomiskt stöd till elitidrott och skötsel av konstgräsplaner28.10.2021 13:44:03 CEST | Pressmeddelande

Under Kultur och fritidsnämndens sammanträde den 28 oktober togs beslut om ekonomiskt stöd till elitidrott och konstgräsplaner. Ett tillfälligt stöd på totalt 2,5 miljoner kronor har beviljats till fyra elitidrottsföreningar i Linköpings kommun. Nämnden beslutade också om att bevilja tre fotbollsföreningar bidrag på 1,2 miljoner kronor för drift och skötsel av konstgräsplaner

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum