Linköpings kommun

Linköping får 13 miljoner till läxhjälp

Dela

Linköpings kommun har tidigare slagit fast att alla skolor i Linköping ska erbjuda organiserad läxhjälp. Alla elever kan någon gång behöva stöd i skolarbetet och den enskilde elevens möjlighet att nå kunskapsmålen ska inte bero på föräldrarnas förmåga att hjälpa till. I år får kommunen ett tillskott om närmare 13 miljoner från staten för att förstärka insatserna för stöd och hjälp med läxor och annat skolarbete.

–Vi välkomnar regeringens tillskott, som ligger helt i linje med våra ambitioner. Alla elever har inte samma förutsättningar att fåhjälp med läxor hemma och därför ska alla barn erbjudas läxhjälp i skolan. Det är en viktig reform för att lyckas med vårt mål om att utjämna de skillnader som finns i kunskapsresultat idag, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Jakob Björneke (S).

- Möjligheterna att lyckas i skolan ska inte vara beroende av vilken bakgrund man har eller storleken på föräldrarnas plånbok. Behovet av stöd och hjälp kan också variera under skolgången och kan ha en rad olika orsaker. Alla elever som behöver ska därför få stöd och hjälp för att lyckas i sina studier, avslutar Jakob Björneke.

Pengarna går till de kommunala skolorna.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum