Linköpings kommun

Linköping får pris för offensiv rekrytering

Dela

Det internationella konsultföretaget Universum har utsett Linköping till Årets Employer Branding-kommun. Juryn har utsett Linköpings kommun till vinnare bland annat för nytänkande när det gäller att marknadsföra kommunen mot studenter och rekrytera nya medarbetare bland studenter.

Universum delar ut priser i olika kategorier. Priset avser företags och organisationers förmåga att lyfta fram sitt arbetsgivavarumärke. Vid gårdagskvällens gala på Berns i Stockholm fick Linköpings kommun pris tillsammans med stora och kända företag som Google, Volvo, Vattenfall och Spotify.

Kommunens personaldirektör Maria Kreese ser priset som ett resultat av långsiktigt arbete för att göra Linköpings kommun till en attraktiv arbetsgivare:

– Linköpings kommun ska bygga stolthet inifrån. Våra chefer och medarbetare är våra ambassadörer. Då får vi en hållbar effekt och kan klara kompetens försörjningen i en spännande framtid, säger personaldirektör Maria Kreese.

Juryn som utsett Linköping består av Per Ericson, personaldirektör Husqvarna Group, Torgny Johnsson, personaldirektör Infranord, Petter Nylander, vd Universum och Claes Peyron, vd Nova.

Så här lyder motiveringen:

Årets Employer Branding-kommun – Linköpings kommun

Denna organisation ligger i framkant med sitt strategiska arbete med employer branding-frågorna och med sitt tydliga fokus på innovation och nya idéer. Kommunens satsning på sina medarbetare har bidragit till skapandet av ett stort engagemang och en konstant vilja hos de anställda att utveckla verksamheten. Employer branding-frågorna är förankrade i hela organisationen och detta har gjort kommunen väldigt konkurrenskraftig i den hårda kampen om talangerna.

Långsiktig rekrytering och kommunikation av vilka värden kommunen står för går hand i hand, anser kommunikationsdirektör Catarina Thuning:

– Linköpings kommun står inför en stor utmaning med kompetensförsörjning. Det är viktigt att vi är offensiva i vårt arbete med vårt arbetsgivarvarumärke (employer brand), säger kommunikationsdirektör Catarina Thuning.

Ytterligare glädje för Linköping är att Stångåstadens VD Fredrik Törnqvist vann pris som årets VD. Stångåstaden berättar om detta i ett eget pressmeddelande.

För ytterligare information kontakta personaldirektör Maria Kreese, 013-207321, eller kommunikationsdirektör Catarina Thuning, 013-206365.

Högupplöst bild bifogas nedan.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum