Linköpings kommun

Linköping i topp gällande service till näringslivet

Dela

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) presenterar idag nya siffror för näringslivets upplevelse av myndighetsutövningen i landets kommuner. Linköping ökar åter kraftigt och placerar sig på första plats av Sveriges tio största städer med ett NKI om 78.

Resultatet av 2020 års mätning av kommunens myndighetsutövning, SKR Löpande Insikt, visar att Linköpings företag upplever att den service de får av kommunen ligger på en genomgående hög nivå. SKR:s mätning är betydelsefull då myndighetsutövningen ofta står för 19 av de 20 kontakter ett företag har med sin kommun.

– Att få direkt feedback från företagen har stor betydelse för vårt fortsatta utvecklingsarbete mot ett bättre företagsklimat i Linköping. Att vi lyckats vända den negativa trend vi såg 2018 till ett så bra resultat redan 2020, med alla utmaningar pandemin inneburit, visar att vi inom kommunen har handlingskraft och vilja att förändra oss i linje med den förväntan som både företag och medborgare skall ha på oss. Vi har fortsatt stora ambitioner och fortsätter arbetet med att tillsammans göra vår kommun ännu bättre. En plats där det är lätt att driva företag, där fler företag startas och där fler har jobb, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Borg (M).

Stefan Erikson (M), bygg- och miljönämndens ordförande, utvecklar.

– För snart tre år sedan inleddes ett förvaltningsövergripande arbete för att vända utvecklingen. En rad åtgärder har genomförts, vilket dagens mätning kan visa resultatet av. Vår bygglovsavdelning har rekordmånga ärenden att hantera. Samtidigt har de ökat sitt NKI med + 13 punkter, vilket är enastående. Det finns all anledning att vara stolt över våra handläggare.

Nöjd kundindex

SKR mäter nöjd kundindex (NKI) inom sex olika myndighetsområden. Inom dessa sex ligger nu Linköping över, eller mycket över 70 som är SKR gräns för vad som betraktas som högt. De senaste tre åren har Linköping ökat sitt totala NKI från 70 till 78 och gått från 124:e till 42:a plats i riket. I jämförelsen med Sveriges tio största kommuner är Linköping nu nummer ett.

– Linköping växer fortsatt snabbt. Att vi under året kunnat möta näringslivets förväntan trots pandemins härjningar gör mig stolt över organisationen. Nu startas många spännande utvecklingsprojekt i Linköping. Genom att vår service till företagen blivit snabbare och bättre är vi rustade att möta framtiden, säger Muharrem Demirok (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Läs hela mätningen på www.skr.se

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum