Linköpings kommun

Linköping klättrar i skolrankning

Dela

Linköping placerar sig på plats 66 i Lärarnas Riksförbunds skolundersökning. Det är en klättring med 21 placeringar jämfört med förra året.

Förbättrade elevresultat är en av orsakerna till att Linköping klättrar i Lärarnas Riksförbunds ranking.
 

I samband med Skolans dag presenterade Lärarnas Riksförbund en skolundersökning där man mäter elevresultat, likvärdighet, resursanvändning, lärarlöner och behörighet. Linköpings kommun placerar sig på plats 66 och klättrar därmed 21 placeringar jämfört med ifjol. Även i relation till liknande kommuner i Linköpings storlek placerar sig kommunen högt.

Bättre elevresultat är en av orsakerna till att Linköping går framåt i årets undersökning.

– Det är mycket glädjande att elevernas resultat förbättras. Med satsningar på tidiga insatser och mindre barngrupper är vår övertygelse att resultaten kommer fortsätta förbättras även i framtiden, säger Jakob Björneke (S), kommunalråd och ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

När det gäller lärarlöner och behörighet placerar sig Linköping på plats 43 och 40, vilket är en ökning med 15 respektive 19 placeringar.

– Vi kan se att vår satsning på att höja lärarlönerna ger resultat. Linköpings kommun behöver även i framtiden locka de bästa lärarna till Linköping, höjda lärarlöner är ett sätt för oss att öka vår attraktivitet. Något som vi vet är oerhört viktigt för elevernas resultat och behörighet, fortsätter Jakob Björneke (S).


För ytterligare information kontakta kommunalråd Jakob Björneke (S), telefon 0702-43 81 45.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum