Linköpings kommun

Linköping kraftsamlar för ökad trygghet i Ryd

Dela

Linköping har på kort tid drabbats av en serie rån där unga människor varit offer. Flera av rånen har skett i Ryd. Därför sätter Linköpings kommun in extra resurser i stadsdelen.

– Kommunen måste tillsammans med polisen kraftsamla för att bryta trenden med ungdomsrån som är ett allvarligt samhällsproblem. Redan i dag ska vi från kommunen sätta in extra personal, vi måste ha fler vuxna ute i områdena, säger Niklas Borg (M) kommunstyrelsens ordförande i Linköping.

Kommunens säkerhetschef Anders Fernemark har redan flera insatser igång. 

– Vi ser just nu en utveckling i Ryd som orsakar otrygghet och oro. Därför förstärker vi under helgen och även i nästa vecka, säger han.

Från och med idag, fredag, ska extra resurser i form av väktare sättas in i Ryd. Väktarbilen har i uppdrag att finnas i Ryd, men också kunna flytta till andra stadsdelar om det skulle behövas.

Utöver detta kommer kommunens fältverksamhet att ha förstärkt närvaro och den Frivilliga resursgruppen FRG kommer att finnas vid Ryds centrum under kvällarna.

FRG är en frivillig resurs, där människor i organiserad form ställer upp och hjälper till vid störningar i samhället, exempelvis när en kommun snabbt behöver extra resurser.

– Självklart samverkar vi med polisen och även de har extra resurser riktade mot Ryd. Vi ser även över hur vi kan förstärka resurserna på lite längre sikt, säger Anders Fernemark.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Satsningar på nytt motionsspår i Ekängen och konstgräsplan i Ljungsbro22.10.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Behoven av anläggningar och utemiljöer ökar i takt med att Linköpings kommun växer. Tillgänglighet och närhet till olika platser för idrott och fysisk aktivitet är av stor betydelse för Linköpingsbornas hälsa och välbefinnande. Som ett led i att uppnå det har Kultur- och fritidsnämnden idag tagit beslut för ett nytt motionsspår i Ekängen och konstgräsplan i Ljungsbro.

Resurser ska endast gå till insatser som ger goda resultat för Linköpingsbornas bästa21.10.2020 09:32:29 CESTPressmeddelande

Linköpingsbor som är i behov av omsorgsstöd och hjälp ska få det och då finns det inte utrymme för att resurser läggs på insatser som inte leder fram till goda resultat för Linköpingsbornas bästa. Därför fokuserar Allians för Linköping på tydligare uppföljning av insatser, effektivare arbete samt utvärdering av kommunens omsorgsarbete i social- och omsorgsnämndens internbudget.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum