Linköpings kommun

​Linköping medverkar i stor hållbarhetskonferens

Dela

Onsdag 2 november deltar miljökommunalrådet Nils Hillerbrand (MP), för Linköpings kommuns räkning, i den nordiska konferensen Smart Cities i Stockholm. Han kommer där att lyfta Linköpings kommuns lokala klimatmål om ett koldioxidneutralt Linköping 2025.

Konferensen lyfter ämnen som digitalisering, transporter, energi och ekonomi, samt hur dessa delar kan samverka för att bygga hållbara städer. Nils Hillerbrand deltar i ett panelsamtal som handlar om strategisk planering mot lokala klimatmål. I panelen finns även representanter från Västerås och Växjö.

- Linköpings kommun har kommit långt i klimatarbetet men med ett av Sveriges tuffaste lokala klimatmål har vi en god bit kvar, säger Nils Hillerbrand. En viktig del i att uppnå ett framgångsrikt klimatarbete ligger i att få flera olika aktörer, och inte minst näringslivet, med i arbetet.

Linköping ska vara koldioxidneutralt år 2025 och det innebär att vi inte ska tillföra atmosfären något nettotillskott av koldioxid. Att inte släppa ut någon koldioxid är omöjligt att uppnå till 2025, så därför behöver kommunen också klimatkompensera för kvarvarande utsläpp som görs i kommunen.

Kontakt: Nils Hillerbrand (MP), 070-3 62 62 40.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum