Linköpings kommun

Linköping når målet om 1 000 byggda bostäder för 2016

Dela

Linköpings bostadsbyggande håller fortsatt hög takt. Under 2016 har mer än 1 000 bostäder färdigställts. Siffran innebär att målet att bygga 1 000 bostäder per år nåtts för 2016 – en viktig milstolpe.

1 008 bostäder har färdigställts i Linköping hittills under 2016. Inte sedan 2003 har så många bostäder färdigställts under ett och samma år.

- Vi har dubblerat bostadsbyggandet sedan förra mandatperioden och tar nu ett viktigt steg mot att bygga bort bostadsbristen. En av Koalition för Linköpings viktigaste målsättningar är att det byggs 1 000 bostäder per år. Det är ett tufft mål som vi nu når efter hårt arbete, säger kommunalråd för samhällsbyggnadsfrågor Elias Aguirre (S).

Av de färdigställda bostäderna är mer än hälften, 556 stycken, hyresrätter. Många av de färdigställda bostäderna finns i Södra Ekkällan och Övre Vasastaden.

– Mer än hälften av bostäderna är hyresrätter, vilket är viktigt. I Linköping ska man kunna få en bostad även om man saknar handpenning eller förmögna släktingar. Då är det viktigt att vi också bygger fler hyresrätter, fortsätter Elias Aguirre (S).

Under 2016 har detaljplaner antagits för knappt 2 000 bostäder och 2 600 bostäder är idag i produktion. I samband med kommunens tilläggsbudget för 2017 förstärks resurserna ytterligare med drygt nio miljoner av regeringens byggbonus till miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen för att hålla ett högt tempo i bostadsplaneringen.

För ytterligare information kontakta Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Elias Aguirre,0725-84 73 10.

Linköping har 155 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum