Linköpings kommun

Linköping nominerat som Årets superkommun

Dela

Tidningen Dagens Samhälle har nominerat Linköping till Årets superkommun. Kommunens starka ekonomi, välutbildade befolkning och starka arbetsmarknad är några faktorer tidningen tar fasta på.

För andra året i rad har Dagens Samhälle tittat närmare på hur utvecklingen i kommunerna har sett ut de senaste åren och hur förutsättningarna ser ut för framtiden, med målet att identifiera vilka kommuner som står särskilt starka.

Åtta nyckeltal har vägts samman för att bedöma och rangordna kommunerna; bland annat vad gäller inflyttning, kommunal ekonomi, befolkningssammansättning, skolans kvalitet, näringsliv och förbindelser.

Storstadskommuner, täta kommuner och landsbygdskommuner rankas var för sig och i varje grupp koras Årets Superkommun på Stora Samhällsgalan i maj. Linköping finns i kategorin Täta kommuner.

- Det är jätteroligt och hedrande att Linköping är nominerad till Årets Superkommun. Kommunens utveckling är positiv och vi presterar bra inom flera områden. Linköping är ett tillväxtnav med en stark kommunal ekonomi, en växande arbetsmarknad och goda kommunikationer. Att vi är nominerade ser jag som ett tecken på att vi är bra på att ta tillvara de möjligheter vi har utifrån vår stads unika förutsättningar, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S).

I Dagens Samhälles nominering står det:

"Flygstaden Linköping har inte bara en stark kommunal ekonomi, stark demografi och en välutbildad befolkning. Kommunen utgör tillsammans med Norrköping dessutom en allt starkare arbetsmarknadsregion med bra pendlingsmöjligheter. Trots att Linköping är landets femte största kommun befolkningsmässigt räcker det inte för att kvala in på storstadslistan. Där krävs nämligen att man tillsammans med närliggande kommuner når en befolkning på minst 500 000 personer."

Läs mer i bifogad länk till Dagens Samhälle.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum