Linköpings kommun

Linköping storsatsar på ridsport - nu invigs Smedstad ridsportcenter

Dela

Nu får ryttare och hästintresserade i Linköping och regionen sitt efterlängtade ridsportcenter. Den nya anläggningen invigs och firas i dagarna tre. Med Smedstad ridsportcenter i det natursköna eklandskapet Tinnerö vill Linköpings kommun skapa en av Sveriges bästa kommunala ridsportanläggningar. Här möts barn, ungdomar och vuxna, bredd och elit, med hästen i fokus.

Foto: Peter Karlsson
 

Den nya ridsportanläggningen bidrar till att sätta Linköping på kartan bland annat genom att arrangera större nationella ridtävlingar och genom att bli Sveriges första forskningsanknutna ridskola.

I maj 2014 togs det första greptaget för Smedstad ridsportcenter i eklandskapet Tinnerö. Nu, två år senare, står anläggningen klarMedierna är välkomna till Linköpings kommun och Lejonfastigheters invigningshelg på Smedstad ridsportcenter.

Program:
Fredag 19 augusti 
Press och inbjudna gäster välkomnas klockan 15.00, allmänhet välkomnas klockan 15.30 i samband med att ceremonin startar.
Invigningsceremoni med bland andra Linköpings borgmästare Helena Balthammar, landshövding Elisabeth Nilsson och dubbla OS-guldmedaljören från Paralympics i Aten Iréne Slättengren.

Lördag 20 augusti 
Öppet hus med aktiviteter för hela familjen klockan 11.00 -15.00. 
Hästshow, ponnyridning, hästloppis, tipspromenad, ansiktsmålning och ridsporten visar upp sina åtta grenar. Konferencier till showerna under dagen är Linköpingsfödda Anders ”Ankan” Johansson.

Söndag 21 augusti 
Dressyrclinic med Grand Prix-ryttaren Malin Hansson klockan 13.00 -15.00.

Kort om Smedstad Ridsportcenter
Smedstad Ridsportcenter är en modern anläggning där Linköpings kommun skapar förutsättningar för att stödja och utveckla ridsporten för barn, ungdomar och vuxna – för bredd och elit. 
Anläggningen inrymmer 60 boxar och ett sjuk- och gäststall med tio platser. Inomhus finns två ridhus och utomhus dressyr- och hoppbanor liksom hagar. Solenergi värmer byggnaden, allt material är miljöklassat och flera leverantörer under byggnationen har varit lokala vilket har förkortat transporterna. Smedstad är byggt i ett Natura 2000-område och stor hänsyn har tagits till den unika miljön.

Smedstad ridsportcenter kommer att bli Sveriges första forskningsanknutna ridskola. Vinnova har gett klartecken för ett tvåårigt samverkansprojekt med LiU. Ridcentret med lektionsverksamhet för uppåt 600 ryttare i veckan, med social verksamhet, medicinsk rehab/habilitering samt en i sammanhanget ovanligt stor och samlad personalgrupp med pedagogisk kompetens kommer att vara en utgångspunkt för en rad medicinska och tvärvetenskapliga studier. 
Entreprenören som driver Smedstad är Haga Stall och Omsorg AB.

Läs mer om programmet och fakta om anläggningen i bifogad länk nedan.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum