Linköpings kommun

Linköping tredje bästa idrottsstad

Dela

I SVT:s årliga ranking över Sveriges bästa idrottsstäder hamnar Linköping på tredje plats.

Det har varit ett bra idrottsår för Linköping med prestationer som SM-guld för fotbollsdamerna, silver för volleybollherrarna och hockeydamerna, och semifinal för innebandyherrarna. Tack vare framgångarna är nu Linköping utsedd till Sveriges tredje bästa idrottsstad i SVT:s årliga ranking.

Det är första gången som staden hamnar på pallen. Utvecklingen har de senaste åren gått spikrakt uppåt. 2012 och 2013 var Linköping inte ens med på listan bland den 25 bästa.

– Det är roligt att Linköping är en kommun som går att utvecklas och vara professionell i. Vi arbetar medvetet för att göra den ännu bättre. Linköping ska vara en kommun där det inte spelar någon roll vilka förutsättningar du har. Du ska alltid kunna lyckas inom din idrott, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Cecilia Gyllenberg Bergfasth (MP).

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum