Linköpings kommun

Linköping uppmärksammar damer och herrar i ishockey samtidigt

Dela

Linköpings kommuns och Tekniska verkens belysning med ishockeylaget LHC:s färger syftar till att uppmärksamma både dam- och herrlaget. Att belysningen inleds denna vecka har beslutats i samråd med LHC och manifesterar att både dam- och herrlaget denna vecka spelar finaler respektive kvartsfinaler. Liksom tidigare år uppmärksammar Linköpings kommuns och Tekniska verken båda elitlagen.

Förra året tände Linköpings kommun och Tekniska verken upp vattentornet i LHC:s färger blått, rött och vitt när damerna tog guld.

I år har ljustekniken utvecklats ytterligare och kan nu synkas med belysningen på Saab Arena som LHC styr själva. Det gör att det kan visas rörligt ljus då det blir mål för hemmalaget.

Den nya tekniken som blev installerad igår gör det också möjligt att tända upp på flera platser i staden. Utöver vattentornet kommer även Järnvägsparken och Stångåstranden att lysa upp i LHC:s färger under hemmamatcherna

– Det vi gör är att vi uppmärksammar damerna och herrarna samtidigt, när båda lagen befinner sig i finalspel. Linköping har länge uppmuntrat damidrotten. Vi har topplag i både fotboll och ishockey, som vi stöttar aktivt på olika sätt, säger kommunikationsdirektör Catarina Thuning.

LHC:s damer har chansen att vinna sitt tredje raka SM-guld, och i morgon onsdag den 16 mars spelar de sin första finalmatch mot Luleå hemma i Stångebrohallen.

LHC:s herrar har sin första slutspelsmatch hemma i Saab Arena på torsdag den 17 mars, även då lyser Linköping upp i blått, rött och vitt precis som under alla slutspelsmatcher hemma.

För mer information kontakta gärna kommunikationsdirektör Catarina Thuning, 013-20 63 65.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum