Linköpings kommun

Linköping värd för internationell konferens

Dela

Linköping står värd när EU-nätverket SERN håller årskonferens i Sverige 17-19 maj. Nätverket är ett samarbete mellan lokala myndigheter i Sverige och Emilia Romagna-regionen i Italien. Syftet är att utbyta information och erfarenheter kring en rad olika frågor.

SERN är det enda bilaterala nätverket i EU som för samman lokala myndigheter och regioner från norra och södra Europa. I nätverket ingår 25 kommuner och regioner i Sverige, samt lokala myndigheter i framförallt regionen Emilia Romagna i Italien. Från Östergötland deltar region Östergötland samt kommunerna Linköping, Norrköping, Söderköping, Motala och Mjölby.

– Linköping gick för ett år sedan med i EU-handslaget för att stärka delaktigheten, kunskapen och engagemanget kring EU-frågor på hemmaplan. Därför är vi extra glada att Linköping i år kan vara värd för SERN-nätverket, som är ett gott exempel på vilka samarbetsmöjligheter som finns inom EU, säger Björn Bertilsson, EU-strateg.

SERN-nätverket har sedan starten 2005 drivit nästan 100 projekt som medfinansierats av EU. Totalt har 3 000 personer deltagit aktivt i nätverket på olika sätt. Några av de projekt som drivits handlar om ekologisk mat på skolor, ökad användning av förnybara energikällor och erfarenhetsutbyten inom integrationsområdet.

SERN-nätverket träffas årligen, vartannat år i Italien och vartannat år i Sverige. Konferensen håller på från torsdag till lördag och totalt deltar 125 personer. Förutom en rad seminarier och föreläsningar kommer konferensdeltagarna även att göra studiebesök på bland annat Sandrinoparkens äldreboende, Friluftsmuseet och Vallastaden. Under fredagen kommer även Italiens ambassadör att besöka Linköping.

Media är välkommen att besöka konferensen under fredag förmiddag. Hela programmet finns bifogat.

Läs mer om SERN                                   

För mer information kontakta Björn Bertilsson, EU-strateg, telefon 013-20 84 24.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Dokument

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum