Linköpings kommun

Linköping vill bli Årets stadskärna 2018

Dela

Fler idéer än någonsin har blivit och håller på att bli till verklighet i vår stadskärna. Linköpings City Samverkan AB, med Linköpings kommun som samarbetspartner, arbetar tillsammans för att utveckla Linköpings innerstad. Nu är siktet inställt på att vinna titeln Årets Stadskärna 2018.

På linkopingsinnersta.se/aretsstadskarna guidar denna familj runt och visar några av de projekt som har blivit, 
eller håller på att bli, till verklighet i stadskärnan. Bild: Linköping City Samverkan AB.
På linkopingsinnersta.se/aretsstadskarna guidar denna familj runt och visar några av de projekt som har blivit, eller håller på att bli, till verklighet i stadskärnan. Bild: Linköping City Samverkan AB.

Det är Föreningen Svenska stadskärnor som årligen delar ut utmärkelsen Årets Stadskärna. Priset går till den kandidat som under de senaste åren gjort störst framsteg i förnyelsen av stadens centrum genom samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

– Här finns energin och viljan att hela tiden utveckla vårt innersta. Linköping City Samverkan är stolta över att vi tillsammans har sett till att fler idéer än någonsin, har blivit eller håller på att bli, till verklighet i Linköpings innerstad, säger Roger Ekström ordförande i Linköping City Samverkan AB.

Det finns ett antal viktiga byggstenar för hur stadskärnan ska utvecklas. Exempelvis Utvecklingsplan för Linköpings innerstad, en eventstrategi och Citysamverkans affärsplan, med ansvarsfördelning och tydliga målsättningar för vad stadskärnan ska leverera.

Det finns också ett långsiktigt samarbete i form av Linköping City Samverkan, där Linköpings kommun är samarbetspartner.

– Det finns mycket energi och en stor vilja hos näringslivet att göra vår innerstad ännu mer levande. Att utveckla en stad och levande stadskärna är ett lagarbete som pågår varje dag, året om, säger Elias Aguirre (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden och en av kommunens representanter i Linköping City Samverkans styrelse.

– Vi arbetar hela tiden tillsammans – som en enad kraft - för att skapa resultat, säger Jonas Sjölin, chef på Stadsmiljökontoret, som också är kommunens representant i Linköping City Samverkans styrelse

Temat för ansökan till Årets stadskärna är att ”Linköping har något på hjärtat”. Linköpings innersta är hjärtat i vår stad och ett hjärta är också symbolen för ”Linköpings innersta”, som är City Samverkans varumärke.

Förutom den formella ansökan finns också en digital populärversion i form av en webbsida och en broschyr. På linkopingsinnersta.se/aretsstadskarna  kan man lära känna Linköpings hjärta lite närmare genom en familj, i tecknad form, som guidar runt. Via ett webbformulär finns möjlighet att skicka in önskemål och drömmar för stadens innersta.

Den 16 mars kommer Svenska stadskärnors jury på besök. På olika sätt kommer vi då visa att Linköping har något på hjärtat och verkligen ÄR Årets stadskärna – oavsett om vi blir nominerade eller inte. Finalen går av stapeln i Västervik den 29 maj.

Ansökan till Årets Stadskärna 2018

För mer information kontakta Roger Ekström, Linköping City Samverkan AB, telefon 0709-21 65 06 eller Jonas Sjölin, kontorschef Stadsmiljökontoret, Linköpings kommun, telefon 013-20 62 39.

Kontakter

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Bilder

På linkopingsinnersta.se/aretsstadskarna guidar denna familj runt och visar några av de projekt som har blivit, 
eller håller på att bli, till verklighet i stadskärnan. Bild: Linköping City Samverkan AB.
På linkopingsinnersta.se/aretsstadskarna guidar denna familj runt och visar några av de projekt som har blivit, eller håller på att bli, till verklighet i stadskärnan. Bild: Linköping City Samverkan AB.
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum