Linköpings kommun

Linköpings företagsklimat allt bättre

Dela

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) presenterade idag nya siffror för företagsklimatet i landets kommuner. Linköping placerar sig på plats 46 i den totala rankningen och strax utanför topp tio bland de större kommunerna i landet.

Linköpings service till företagen får högre betyg i SKL:s senaste mätning. (Bildbyråbild: ej för vidare spridning).
Linköpings service till företagen får högre betyg i SKL:s senaste mätning. (Bildbyråbild: ej för vidare spridning).

När SKL rankar kommuner med över 40 000 invånare hamnar Linköping på plats elva. Linköping placerar sig därmed strax över Solna som de senaste tio åren legat i topp i Svenskt Näringslivs mätningar.

– Det är glädjande att se att våra satsningar på att förbättra företagsklimatet i kommunen går i rätt riktning och att Linköping får en så god ranking i SKL:s nya mätning. Nu fortsätter arbetet för att tillsammans göra vår kommun ännu bättre för företag att verka i, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S).

SKL mäter Nöjd kund index (NKI) inom sex olika myndighetsområden: brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll och serveringstillstånd. Det område där Linköpings kommun får högst betyg är serveringstillstånd. Kommunen har dock, tillsammans med Eskilstuna, den högsta lägstanivån bland kommunerna inom Stockholm Business Alliance. Det innebär att Linköping lyckats arbeta brett och inom alla förvaltningar med att höja servicegraden.

– Det är ett framgångsrikt och viktigt arbete som våra förvaltningar har bedrivit för att tillsammans stärka företagsklimatet. Nu jobbar vi alla vidare för att fortsätta skapa goda förutsättningar för det näringsliv som finns idag och för att nya företag och branscher etableras här, säger näringslivsdirektör Pia Carlgren.

SKL:s mätning är extra betydelsefull ur ett kommunperspektiv, eftersom det är viktigt att kommunen sköter myndighetsutövningen gentemot företagen på ett snabbt, serviceinriktat och rättssäkert sätt utifrån gällande lagar och förordningar.

Fakta:

  • Linköpings kommuns totala NKI är 75. Genomsnittssiffran för hela riket är 71.
  • Senast Linköping deltog i hela undersökningen var 2013. Då placerade sig kommunen på plats 36 bland kommuner med fler än 40 000 invånare, i år klev man in på plats 11.
  • I årets undersökning deltog totalt 171 kommuner.

SKL:s undersökning av företagsklimatet

Linköpings kommuns arbete med företagsstöd

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Bilder

Linköpings service till företagen får högre betyg i SKL:s senaste mätning. (Bildbyråbild: ej för vidare spridning).
Linköpings service till företagen får högre betyg i SKL:s senaste mätning. (Bildbyråbild: ej för vidare spridning).
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum